Mircea Geoană: Rusia nu mai are resurse pentru a face ceva împotriva unor țări NATO

mircea geoană
Mircea Geoană Foto: Ionutzmovie via Wikimedia Commons

Rusia este deja prinsă într-un conflict în Ucraina și nu mai are resurse pentru a face ceva împotriva unor țări NATO, a declarat la postul de radio Digi FM secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Conflictul din Ucraina creează multă dramă umană, dar riscuri militare la adresa României nu există, consideră el.

„Nu vedem intenția sau resursele să facă ceva împotriva țărilor NATO. Și vreau să spun acest lucru și pentru români, și pentru baltici. Nu vedem în acest moment nici intenții militare ale Rusiei împotriva Republicii Moldova sau a Georgiei. Nu avem elemente de această natură”, a declarat oficialul.

„Încă o dată, nici strategic, și nici militar, nu au resurse să intre într-o complicație și mai mare”, a comentat el.

Deși nu există nici intenții militare ale Rusiei împotriva Republicii Moldova ori a Georgiei, aceste țări se confruntă cu alte presiuni din partea Moscovei, iar din acest motiv trebuie ajutate de Occident, a mai apreciat Mircea Geoană.

Vă recomandăm și:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.