Ministrul Sănătății vrea să ”lege de glie” medicii rezidenți

FOTO: Gov.ro
Sorina Pintea. FOTO: Gov.ro

Dacă Orlando Teodorovici, ministrul Finanțelor, propune limitarea mișcării forței de muncă românești în Europa, Sorina Pintea, șefa de la Sănătate, are și ea o idee – interzicerea plecării din țară a rezidenților.

Exodul medicilor români către salariile și condițiile mai bune din străinătate nu a fost oprit de creșterea remunerațiilor pe care a făcut-o guvernarea PSD-ALDE în domeniul sănătății naționale.

Salariile au fost dublate în acest an, iar medicii rezidenți din România câștigă în medie 5.000 de lei. Chiar și așa, mulți aleg să plece din țară.

”Ne gândim la un contract, la un act adiţional la contractul de muncă pe care fiecare rezident îl are cu spitalele unde prestează, având în vedere că ei sunt plătiţi din bugetul de stat, din bugetul Ministerului Sănătăţii. Ne gândim la o modalitate de a-i face să stea un anumit număr de ani în ţară. În urma aplicării legii salarizării, salariile rezidenţilor au crescut considerabil”, a spus ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Legarea de glie pare să fie ideea principală a miniștrilor PSD din ultima perioadă, după ce ministrul Finanțelor, Orlando Teodorovici, a făcut declarații pe tema restrângerii libertății circulației muncitorilor români în Uniunea Europeană.

Puteți citi mai multe despre acest lucru mai jos.

Teodorovici vrea să limiteze dreptul de muncă al românilor în străinătate: „Maxim cinci ani!”