Teodorovici vrea să limiteze dreptul de muncă al românilor în străinătate: „Maxim cinci ani!”

FOTO: Gov.ro taxa pe lăcomie
Eugen Teodorovici. FOTO: Gov.ro

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, vrea ca românii care lucrează în străinătate să poată să lucreze pentru maximum 5 ani într-o țară din Uniunea Europeană, iar apoi să fie obligați să își caute un loc de muncă în altă parte.

În acest mod s-ar evita ca anumite țări să rămână subdezvoltate și să ducă lipsă de mână de lucru, în timp ce altele ar deveni mai bogate.

“Eu am ridicat problema asta și la nivelul colegilor mei, miniștrii de finanțe din cadrul Uniunii Europene. Poate e mai restrictivă sau de altă natură această măsură, dar asta este. Trebuie să învățăm la nivel european că, cu cât o zonă devine mai săracă, alta devine mai bogată, dar undeva lucrurile se rup. Trebuie să fie cu adevărat acea coeziune socială, nu încarci și întărești partea de Vest și lași restul de Europă din fel de fel de condiții, în afară”, a spus ministrul Finanțelor în cadrul unei dezbateri la Palatul Parlamentului, citat de hotnews.ro.

“Propunerea este: limitarea dreptului de a lucra. În ce sens? Iar văd știri că Teodorovici vrea să reformeze Europa. Nu domnule, permisul de muncă să fie același ca și timp în toate statele. Nu mai ai voie, după primul permis, să-ți reînnoiești dreptul de muncă. Ca să fii obligat să migrezi în Europa. Așa, dacă ajunge în Germania și tot primește drept de muncă… nu o să se întoarcă în veci în Croația, România de unde a plecat. Maxim 5 ani și, la revedere, să te duci în altă țară să îți cauți loc de muncă”, a mai explicat Teodorovici.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.