Ministrul Energiei către un jurnalist: „Ești nesimțit!”

ministrul energiei anton anton
Foto: Turbojet (Wikimedia Commons)

Ministrul Energiei, Anton Anton, l-a jignit pe un jurnalist care l-a întrebat ce este curentul electric în cadrul unei conferințe dedicate viitorului energiei în România.

„Puteți să-mi spuneți și mie ce e ăla curent electric?”, l-a întrebat jurnalistul pe ministrul Energiei, în timpul ZF Power Summit 2018, organizat de „Ziarul financiar”.

„Ești nesimțit”, i-a răspuns ministrul.

Potrivit hotnews.ro, jurnalistul respectiv este Mihai Nicuț de la economica.net.

Ministrul Energiei, Anton Anton, a avut probleme și în a răspunde la alte întrebări care i-au fost puse în timpul dezbaterilor.

Iată câteva dintre răspunsurile sale:

„Ea se elaborează. Nu pot să vă dau acuma care este viziunea, care este ținta”.

„De când se fac negocierile astea? De unde să vă dau eu un termen de finalizare?”

„Stop. Îmi puneți mie în cârcă toată industria românească. Vă rog eu frumos. Nu cred că eu, Ministerul Energiei, sunt răspunzător de faptul că în București există încă blocuri cu butelie. Îmi pare rău”.

„Vă rog frumos, întrebați-l pe președintele autorității, care se ocupă de chestia asta. Nu ministerul se ocupă de prețul de referință și de redevențe”.

„Nu eu stabilesc care sunt hidrocentralele care sunt în funcțiune și nu sunt în funcțiune. În niciun caz”.

„Deci cu președintele ANR n-am avut întâlnire pentru că ANR-ul nu este în subordinea mea. ANR-ul este în subordinea Parlamentului”.

Membru în ALDE, Anton Anton a făcut parte în trecut și din PNL și a fost ministru al Educației, Cercetării și Tineretului în anul 2008.

Anton Anton a obținut titlul științific de doctor inginer la Institutul de Construcții din București (astăzi Universitatea Tehnică de Construcții), unde a și predat la Catedra de Hidraulică și Protecția Mediului. În noiembrie 1995 a devenit profesor universitar. Este conducător de doctorat pe domeniile ferrohidrodinamică, hidraulică experimentală, mașini hidraulice și inginerie urbană.

Ministrul Justiției a anunțat când va prezenta raportul despre DNA

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.