Medic: Nu mai avem unde să punem copiii cu SARS-CoV-2, suntem plini

pacient covid spital
Pacient internat la terapie intensivă. Foto: Governo do Estado de São Paulo / Wikipedia

Medicul pediatru Mihai Craiu spune că spitalele de pediatrie din Bucuirești sunt pline de copii infectați cu cornavirus, iar medicii trebuie să decidă cine are prioritate la internare. Într-o intervenție la Digi24, acesta a ținut să precizeze că părinții copiilor care au coronavirus nu sunt vaccinați.

„Acum este atât de rău, încât noi, la Institut (Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului – n.r.), suntem plini. Etajul de copii cu maladie SARS-CoV-2, ei și părinții lor, e plin. Nu mai avem pe unde să-i punem.

Lumea nu realizează că am ajuns în situația de a trebui să ne gândim pe cine trebuie să internăm primul. Evident că nu e nimeni, din punct de vedere moral, atât de stâncă, încât să zică: primul venit, primul internat.

Sunt tot felul de emoții, de povești, de pacienți care sunt mai grav, dar am ajuns într-o poziție în care nu e ușor să fii medic de gardă în România astăzi”, a mărturisit medicul pediatru Mihai Craiu, la Digi24.

Medicul a spus că situația este gravă în toate spitalele din Capitală, iar perspectivele sunt și mai sumbre.

„Bine, nu sunt foarte grav bolnavi – noi nu avem voie să-i ținem pe cei de terapie intensivă -, dar au nevoie de ajutor, au febră, au diaree, nu pot să mănânce. Avem în momentul acesta cel mai mic (pacient) un nou-născut, de câteva zile, iar cel mai mare minor are 17 ani – e mama unui alt copil internat, știți că noi suntem campioni în Uniunea Europeană la mame minore.

Avem și celelalte mame, care sunt adulți. Nu e bine. Și o să fie din ce în ce mai mulți și, din păcate, unii vor avea nevoie de oxigen, de perfuzie, de medicație specifică”, avertizează doctorul.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.