Infirmiere transformate în slugi. Au fost puse să spele mașina unui medic șef de secție

mașini spălate infirmiere marie curie
Foto: tolo.ro

O anchetă publicată de „Gazeta Sporturilor” și Cătălin Tolontan dezvăluie, încă o dată, că în spitalele din România se petrec lucruri inimaginabile.

Jurnaliștii au publicat mai multe fotografii care au fost realizate de un copil ce a fost internat în repetate rânduri la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie”.

În imagini se vede că infirmierele spitalului sunt puse în mod constant să spele mașina medicului Mihaela Bălgrădean, care este și șefa secției Nefrologie Pediatrică. Nu s-a întâmplat o singură dată. Unele imagini le surprind pe infirmiere când spălau Volkswagenul argintiu al doctoriței pe timp de iarnă, altele pe timp de vară.

Mihaela Bălgrădean: „Nu am timp să îmi spăl geamurile”

Întrebată de jurnaliști dacă i se pare normal ca infirmierele să îi spele mașina în curtea spitalului, în timpul programului (când ar trebui să aibă grijă de pacienți), Mihaela Bălgrădean a răspuns că ea nu are timp să își spele geamurile.

„Știți, acolo unde locuiesc eu, îmi las, de obicei, mașina sub niște copaci. Mai cad lucruri… Cum vin la muncă de dimineață, de la 7, nu am timp să îmi spăl geamurile. Așa că le rog pe infirmiere să mă ajute. Eu le-am rugat doar să mă ajute la geamuri, nu am când să merg la spălătorie”, a spus ea.

Când i s-a atras atenția că infirmierele nu i-au spălat doar geamurile, ci și capota și caroseria, ea a răspuns că nu le-a cerut așa ceva: „Dacă trec mai jos, e treaba lor”.

Daniel Buzatu, managerul Spitalului „Marie Sklodowska Curie”, a declarat că situația nu este una normală și că nu se va mai repeta.

„Voi avea o discuție cu doamna profesor Bălgrădean în cel mai scurt timp posibil pentru a lămuri cazul”, a mai spus el.

mihaela bălgrădean
Foto: Captură YouTube

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.