MAE a emis o atenționare de călătorie pentru Spania

spania
Foto: stux / pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Spania că, în perioada 20-22 decembrie 2019, întreaga Peninsulă Iberică va fi afectată de ploi torențiale, iar vântul va sufla în rafale de până la 120 km/oră.

Pe alocuri, cantitatea de apă acumulată în urma ploilor va putea duce la inundații.

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetățenilor români aflați pe teritoriul Spaniei să se informeze în permanență asupra condițiilor atmosferice și să respecte întocmai indicațiile autorităților locale.

De asemenea, se recomandă consultarea site-urilor oficiale ale companiilor de transport cu privire la orarul trenurilor și al zborurilor, întrucât acestea ar putea fi afectate de condițiile atmosferice.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Secției Consulare a Ambasadei României în Regatul Spaniei: +34917344004. Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al Secției Consulare a Ambasadei României la Madrid: +34649656032.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet madrid.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro.

Foto: stux / pixabay.com