Liviu Dragnea: „La cum ne hăituiesc ăștia chiar că suntem pirați”

Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Șeful Camerei Deputaților și președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost chemat luni dimineață la DNA. Liderul social-democraților a confirmat duminică faptul că va veni în fața procurorilor, însă nu a precizat în ce dosar este chemat.

La sediul DNA au venit mai mulți susținători ai lui Dragnea, inclusiv membri ai PSD și miniștri din Guvernul Tudose. Au fost și câțiva care au strigat împotriva lui Dragnea. În fața sediului DNA a fost instalat și un dispozitiv de jandarmi.

Liviu Dragnea a plecat de la DNA în jurul orei 9:30, fără să facă declarații. Printre cei care au venit la DNA să-l susțină pe Liviu Dragnea este secretarul general al PSD, Marian Neacșu, dar și deputatul Claudiu Manda, șef al Comisiei parlamentare pentru controlul SRI.

„Credem că orice coleg aflat în impas are nevoie de susţinere şi o vom acorda tuturor. Ne-am întâlnit ieri la TSD si acolo am decis să fim prezenţi. Este vorba de un coleg, preşedintele partidului şi primează prezumţia de nevinovăţie şi noi vom fi alături de dumnealui. (…) Am venit să îl susţinem pe preşedintele nostru, nu am venit să luăm cu asalt, vom avea o manifestare cât se poate de paşnică”, a spus Marian Neacşu.

Vicepremierul Paul Stănescu a declarat că a venit în calitate de senator, „în semn de solidaritate cu președintele Camerei Deputaților, președintele partidului”.

Liviu Dragnea și pirații din Caraibe

Liviu Dragnea a fost prezent, duminică, la congresul Organizației de tineret al PSD. El și-a început discursul cu o întrebare către șeful TSD, Gabriel Petra: „Gabi, cum ai ales muzica asta, Pirații din Caraibe? Vezi ce înseamnă să fii candidat? Adevărul e că îl ascultam pe Liviu (n.r. deputatul Liviu Pleșoianu), și la cum ne hăituiesc ăștia, chiar că suntem pirați”, a spus Dragnea, referindu-se la un apel adresat tinerilor de deputatul Liviu Pleșoianu care a arătat că „la nevoie să ne exprimăm inclusiv în stradă” și că social-democrații pot arăta „inclusiv în stradă” că ei sunt adevărata majoritate.

Liviu Dragnea le-a vorbit tinerilor PSD-iști de adversari „nepolitici”. „PSD se luptă astăzi cu „mize grele”: reforma fiscală, reforma din justiție, creșterea veniturilor românilor, relansarea economiei și aducerea la zi a infrastructurii. Efortul partidului, efortul guvernului nu este ușor, și asta se vede cu ochiul liber.

Politică, din păcate în România, înseamnă de mulți ani și încercarea adversarilor de a te sabota cu orice chip. Și nu vorbim de adversari politici. PSD luptă astăzi și cu adversari nepolitici implicați ilegal în lupta pentru putere. Dar ceea ce știm cu toții este că PSD-ul nu va da înapoi.

Când vrei să smulgi societatea din stagnare, trebuie să îți asumi un anumit tip de acțiune și să o duci până la capăt, indiferent de piedici și de adversari. (…) Cu siguranță știți, vedeți că mulți nu vor schimbarea. Vor încerca să ne oprească. Sistemul însuși, despre care se tot vorbește și de care se vorbește generic, manifestă totdeauna, oriunde, o rezistență la schimbare.

Sunt unii care se simt amenințați de aceste schimbări (…) și vor încerca să te lovească, să ne lovească. Sunt mulți care au de pierdut în urma schimbărilor pe care am început să le facem, dar cei mai mulți, zdrobitor de mulți au de câștigat”, a declarat Liviu Dragnea, la Romexpo, la Congresul Organizației de tineret a PSD (TSD).

 

 

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.