One man show. Cine este și ce avere are cel care va conduce tineretul PSD în următorii doi ani

2.500 de tineri social-democrați au sosit duminică la București pentru a alege președintele TSD.

Până acum, un singur candidat s-a înscrie, acela fiind prezentul președinte al organizației, Gabriel Petrea. Totuși, candidaturile pot fi depuse până la ora 14, prevăzută ca ora de start a congresului de la Romexpo.

La congresul în care actualul lider și, totodată, ministru al Consultării Publice și al Dialogului Social are șanse uriașe să fie ales pentru un mandat de încă doi ani și-au anunțat prezența și premierul Mihai Tudose și liderul PSD, Liviu Dragnea.

Gabriel Petrea, garantat Andronescu

Născut în 1984, focșăneanul Gabriel Petrea a ales Universitatea Politehnica din București, unde a absolvit Facultatea de Automatică și Calculatoare.

După doar un an de la începerea facultății, în 2004, a fost ales președinte al Ligii Studenților din Faculatea de Automatică și Calculatoare, funcție pe care o deține până în 2005, când este ales secretar general al Uniunii Studenților din România (USR).

În 2008, Petrea, tânăr intens promovat de Ecaterina Andronescu, a fost implicat într-un scandal. Un jurnalist al EVZ a susținut, la momentul respectiv, că ar fi fost acceptat în echipa de campanie a Ecaterinei Andronescu chiar de către președintele Uniunii Naționale a Studenților Români de atunci, Gabriel Petrea, în condițiile în care statutul UNSR nu-i permite președintelui organizației să se implice în campania electorală.

Potrivit hotnews.ro, Petrea și Andronescu au negat incidentul. Întâmplător sau nu, tot în 2008, noul sef al tinerilor social-democrați este angajat ca inginer de sistem la Universitatea Politehnica. Acesta rămâne pe post în instituția condusă de rectorul de atunci, Ecaterina Andronescu, până în 2012.

Andronescu ajunge în decembrie 2008 ministru al Educației. Trei luni mai târziu de la instalarea în fruntea ministerului, în februarie 2009, Petrea este angajat, timp de 4 luni, în Ministerul Educației pe postul de consilier personal la biroul unui secretar de stat. Cinci luni mai târziu ajunge director al Unității de Management al Proiectelor Finanțate din Fonduri Structurale din cadrul Ministerului Educației. Rămâne în functie doar până în luna noiembrie, când Andronescu a părăsit ministerul. Tot din 2009, Petrea este doctorand în Management Organizațional la Universitatea Politehnica.

Dator la bănci, dar mai dator la persoane fizice

Potrivit declarației sale de avere, actualul ministru din Cabinetul Tudose deține, alături de soția sa, patru terenul intravilane în sectorul 6 al Capitalei, cel mai mic de 12 metri pătrați, iar restul de 250, 628 și 713 metri pătrați.

Soții Petrea au și două apartamente, unul în sectorul 1, celălalt în sectorul 6.

Atrage atenția și valoarea darurilor de nuntă și botez primite de cei doi: 320.000 de lei, 35.000 de euro, 3500 de dolari și 1000 de lire. Soții Petrea au împreună un băiețel.

Gabriel Petrea are și 5 credite la diferite bănic și două împrumuturi de achitat către două persoane. În 2010, a luat un credit de 64.000 de euro de la Garanti Bank, iar patru ani mai târziu s-a împrumutat la Unicredit 100.000 de euro. În 2016, a luat trei împrumuturi de la BRD, în valoare de 68.000, 32.000 și 51.500 de lei. Cea mai mare datorie o are însă la Mugur George Donescu, de la care a împrumutat 159.500 de euro, bani pe care trebuie să îi dea înapoi până în 2021. Tânărul Petrea a împrumutat alți 20.000 de euro de la Emilian Pavel, iar anul 2018 este cel în care trebuie să îi dea înapoi.

Susține proiectul Great News

Great News este o publicație independentă care prezintă zi de zi știri de real interes pentru publicul român. Resursele noastre financiare sunt însă limitate, iar pentru a realiza noi și noi proiecte jurnalistice avem nevoie de ajutorul vostru. Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să citești mai mult conținut asemănător, ne poți susține printr-o donație.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.