Klaus Iohannis: ”Nu am de gând să refuz dublarea alocațiilor”

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a răspuns la o serie de întrebări astăzi, la Palatul Cotroceni, tratând subiecte diverse, de la conflictul din Iran la dublarea alocațiilor pentru copii.

”Proiectul de lege a ajuns la mine si are termen de promulgare 18 ianuarie. La acest moment nu am de gând să refuz promulgarea acestei legi, dar ea încă se află în analiză și în așteptarea unor lămuriri suplimentare din partea Guvernului”, a spus Iohannis despre dublarea alocațiilor pentru copii, un proiect al parlamentarilor PSD, aprig contestat de liberalii aflați la guvernare.

Iohannis a vorbit și despre conflictul dintre SUA și Iran, spunând că toți militarii români din Irak, care îi antrenau pe soldații locali, au fost relocați.

”Eu nu consider că România e vizată de aceste amenințări. Lucrurile trebuie luate în serios. Ieri, astăzi, majoritatea actorilor internaționali au luat lucrurile în serios”, a adăugat președintele României.

”Doresc să salut ultima declaraţie a preşedintelui Statelor Unite. Lupta noastră comună împotriva terorismului trebuie să continue cu fermitate. Nu e nevoie de noi focare de conflict, ci de coagularea forţelor pentru pacea din regiune.  E nevoie de prevenirea unei spirale a instabilităţii. Calmul şi reluarea dialogului, alături de respectarea angajamentelor sunt condiţii esenţiale pentru o pace pe termen lung”, a mai comentat șeful statului pe tema situației iraniene.

De asemenea, Iohannis a declarat că își dorește alegeri anticipate.

”Eu cred că sunt posibile şi mă voi implica pentru a promova alegerile anticipate”, a adăugat Klaus Iohannis.

”Chiar mâine voi avea o discuţie cu Orban şi voi aborda aceste chestiuni”, a mai precizat președintele, care crede că și premierul are aceeași părere.