Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate. Se vor disputa anul viitor!

clasamentul pe medalii jocuri olimpice Rio 2016

Jocurile Olimpice de la Tokyo, care ar fi trebuit să aibă loc în această vară, au fost amânate din cauza epidemiei de coronavirus.

În urma discuțiilor dintre premierul nipon Shinzo Abe și președintele Comitetului Olimpic Internațional, a fost decisă reprogramarea celei mai importante competiții sportive din lume.

Shinzo Abe a propus ca jocurile să fie amânate cu un an, spunând că pandemia de coronavirus a amânat sau a anulat numeroase competiții sportive în întreaga lume.

Se pare că și Comitetul Olimpic Internațional, reprezentat de președintele Thomas Bach, agreează ideea amânării cu un an a Jocurilor ce ar fi trebuit să debuteze în 24 iulie, la Tokyo.

”În aceste circumstanțe și pe fondul informațiilor oferite de Organizația Mondială a Sănătății, președintele CIO și premierul Japoniei au concluzionat că Jocurile celei de XXXII Olimpiade de la Tokyo nu se vor disputa în acest an, dar nici mai târziu de vara anului viitor, pentru a proteja sănătatea sportivilor și a tuturor celor implicați în competiție și a comunității internaționale”, se precizează într-un comunicat al Comitetului Olimpic Internațional.

Vestea vine la doar o zi după ce Canada și Australia, două țări care au participat la aproape toate edițiile Jocurilor Olimpice, fie ele de vară sau de iarnă, anunțaseră că nu își vor trimite sportivii la Tokyo în acest an.

Din 1896, când a avut loc prima ediție a Jocurilor Olimpice moderne, și până astăzi, doar trei ediții au fost anulate, toate din cauza Războaielor Mondiale.