Iohannis: „Nu va fi niciun fel de pace cu PSD”

FOTO: presidency.ro
FOTO: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat la Cotroceni că este „extrem de nemulțumit” de modul în care guvernează PSD, iar colaborarea cu acest partid este la „un minim istoric”.

„Nu va fi niciodată pace între mine și PSD”, a declarat Iohannis. Președintele nu a spus dacă va participa și la ședința de guvern din seara aceasta, însă a spus că prezența sa de ieri a fost benefică.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că ar putea lua o decizie cu privire la revocarea și numirea miniștrilor Dezvoltării și Transporturilor, după Crăciun sau cel târziu după Revelion.

Șeful statului a mai spus că va lua o decizie după ce va primi motivarea Curții Constituționale, care a constatat că există un conflict între Guvern și Președinție pe tema remanierii guvernamentale.

Președintele Klaus Iohannis a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării în data de 28 decembrie, începând cu ora 12:00, la Palatul Cotroceni, pentru a analiza solicitările ministrului apărării naționale referitoare la ocuparea unor posturi în conducerea Armatei României.

Anunțul acestei reuniuni a CSAT vine după ce ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a anunțat miercuri, la Antena 3, că nu va prelungi mandatul actualului șef al Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, care se încheie în 31 decembrie 2018.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.