Iohannis, la 28 de ani de la Revoluție: Astăzi se aude din nou „Jos comunismul!”

Klaus Iohannis FOTO: Presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a postat, în această dimineață, pe pagina sa de Facebook, un mesaj cu ocazia împlinirii a 28 de ani de la Revoluția din 1989.

„La 28 de ani de la Revoluția Română, gândul meu se îndreaptă către românii care s-au opus în stradă dictaturii și au luptat pentru libertate și democrație. Ei sunt eroii care au făcut posibil, prin sacrificiul și curajul lor, miracolul eliberator care va rămâne pentru totdeauna în cărțile de istorie”, spune președintele Iohannis.

Klaus Iohannis mai spune că „am așteptat prea mult ca adevărul să iasă la iveală. Investigațiile din Dosarul Revoluției trebuie finalizate, iar crimele și abuzurile din decembrie 1989 pedepsite pentru ca victimelor să li se facă, în sfârșit, dreptate”.

Președintele a făcut o referire și la protestele care au avut loc în ultima perioadă împotriva modificărilor legilor justiției, inițiate de alianța PSD-ALDE-UDMR.

„În 1989, românii au cerut în stradă „Jos comunismul!”. Astăzi se aude din nou acest strigăt. Este semnalul hotărât dat acelor politicieni care dovedesc în aceste zile că nu vor să se desprindă de metehnele trecutului. Apărarea idealurilor Revoluției Române însemnă apărarea instituțiilor statului de drept, apărarea valorilor libertății și democrației, precum și respectul pentru cetățean”, își încheie mesajul președintele Klaus Iohannis.

Referindu-se la schimbările din legile justiției, președintele Klaus Iohannis a transmis miercuri că Uniunea Europeană ar putea să reacționeze la schimbările care se petrec în domeniul justiției în România, așa cum a făcut-o în cazul Poloniei.

Președintele l-a criticat pe ministrul justiției, Tudorel Toader, pentru faptul că înainte să fie demarată această reformă a justiției nu a avut o întâlnire și cu șeful statului. Șeful statului consideră că un astfel de demers ar fi fost „normal”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.