Incredibila poveste din spatele unei postări pe Facebook

FOTO: Mark Hogancamp
FOTO: Mark Hogancamp

Bruce Jenner, un fost campion olimpic la decatlon și vedetă TV, a apărut pe prima pagină a revistei Vanity Fair și a devenit subiect de știre în întreaga lume după ce s-a prezentat drept Caitlyn Jenner, în urma unei operații de schimbare de sex.

Cel puțin în Statele Unite, fiecare a avut câte o opinie de spus despre acest subiect. Însă o singură postare pe Facebook a devenit cu adevărat virală. Este vorba despre opinia lui Terry Coffey, care a fost distribuită de peste 750.000 de ori pe rețeaua de socializare online.

Terry Coffey era contrariat de faptul că foarte mulți vedeau în decizia lui Bruce Jenner de a-și schimba sexul un act de „mare curaj” și „eroism”.

„Mă gândeam că ar trebui să ne reamintim cu toții cum arată în America adevăratul curaj, eroism și vitejia”. Iar împreună cu această postare a pus o fotografie cu doi soldați pe un câmp de luptă, în timp ce unul dintre ei e cărat în spate și trage cu pistolul.

Drama lui Hogancamp

Însă, această poză ascunde o poveste incredibilă în acest context. Fotografia este făcută de Mark Hogancamp, un bărbat care a construit la o scară 1/6 o scenă din Al Doilea Război Mondial într-un oraș din Belgia.

La această lucrare a început să lucreze la câțiva ani după ce a trecut printr-un moment foarte dificil al vieții. În anul 2000 a fost bătut la ieșirea dintr-un bar. A stat nouă zile în comă și a fost aproape de moarte.

Când s-a întors acasă nu-și mai amintea nimic. A găsit un dulap plin cu haine și cizme de damă. „Am o iubită?”, și-a întrebat un prieten Hogancamp, atunci când a deschis dulapul.

„Sunt ale tale, le-ai cumpărat și le porți”, i-a răspuns prietenul. Mai târziu a aflat că tocmai din acest motiv a luat bătaie în fața barului.

Apoi, Terry Coffey a prezentat istoria fotografiei și a celui care a realizat-o spunând că nu crede că a fost un „accident” prin faptul că a ales respectiva imagine pentru postarea sa.

„Ce s-a întâmplat cu omul acesta a fost greșit și de neiertat. Ura nu ajută. Dragostea nu rănește pe nimeni. Dumnezeu ne vindecă pe toți”, a mai spus Coffey.

După clipele dramatice prin care a trecut, Mark Hogancamp a început să se izoleze în propria lume, în orașul său belgian.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.