Epavele a trei nave, descoperite în adâncuri de doi scafandri din Constanța

După cercetări care au durat aproximativ patru ani, scafandrii Iulian Rusu și Pascale Roibu au făcut o descoperire de senzație. La aproximativ șase kilometri de Sulina au găsit în adâncuri trei nave scufundate în urmă cu mai bine de un secol.

Epavele sunt aproape intacte, potrivit exploratorilor. Din câte se pare, una dintre ele e o fregată britanică dotată cu tunuri și care ar avea la bord chiar și muniție. Celelalte două nave ar fi comerciale și transportau cereale.

Cei doi scafandri au fost atrași în căutările lor după ce au auzit mai multe legende care circulau printre scafandri. Înainte de a intra în apă au studiat mai multe documente ale vremii, iar într-o litografie din 1861 au reușit chiar să localizeze o epavă.

De altfel, Iulian Rusu și Pascale Roibu nu sunt la prima descoperire. În urmă cu doi ani au descoperit în adâncurile lacului Siutghiol din Constanța o epavă a unui avion doborât în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Navele descoperite de cei doi ar putea fi un punct de atracție pentru iubitorii de scuba-diving, mai ales pentru faptul că se află la o adâncime de doar șapte metri.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.