Începe testarea pe oameni pentru un nou vaccin împotriva coronavirusului. Șase giganți farma lucrează la un tratament

FOTO: fotoblend/Pixabay.com
FOTO: fotoblend/Pixabay.com

Compania BioNTech, cu sediul în Meinz, în colaborare cu laborator american Pfizer, au primit acordul autorităților germane pentru a începe primele studii clinice realizate pe pacienți umani pentru testarea unui vaccin împotriva coronavirusului, potrivit Allgemeine Zeitung.

Studiile clinice vor fi desfășurate într-o primă etapă pe 200 de voluntari sănătoși cu vârstele cuprinse între 18 și 55 de ani, a transmis Institutul Paul Ehrlich într-un mesaj publicat pe site-ul său oficial. Reprezentanții aceluiași institut au mai spus că „acesta este doar al patrulea studiu pe oameni” realizat deocamdată la nivel mondial pentru testarea unui vaccin împotriva coronavirusului.

În a doua fază a studiului acest vaccin ar urma să fie testat pe un eșantion mai mare de persoane, inclusiv pe indivizi aflați în categoria cu cel mai ridicat risc asociat al acestei maladii.

Teste clinice pe oameni pentru acest vaccin sunt planificate și în Statele Unite ale Americii, după obținerea aprobărilor necesare, potrivit BioNTech.

În jur de 150 de proiecte pentru descoperirea unui vaccin există la nivel mondial în diverse etape de implementare.

Între timp, cei șase lideri mondiali ai produselor din plasmă – Takeda, CLS Behring, Biotest, BPL, LFB și Octapharma – au anunțat că au semnat un acord fără precedent în lupta cu pandemia de coronavirus. Potrivit Hotnews.ro, cele șase companii vor lucra împreună pentru a dezvolta un posibil tratament împotriva coronavirusului, derivat din plasmă umană.

Mai exact, cercetători ai celor șase companii urmează să testeze dezolvarea unui medicament bazat pe imunoglobulină hiperimună policlonală anti-SARS-CoV-2, fără brand, care ar putea avea potențialul de a trata persoanele cu complicații severe în urma contactării virusului COVID-19.

Pentru dezvoltarea acestui medicament se va folosi plasmă donată de persoanele care s-au recuperat complet după contactarea coronavirusului și al căror sânge conține anticorpii ce pot lupta împotriva virusului.

FOTO: fotoblend/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.