Încă un român se întoarce în țară cu o mașină cu plăcuțe anti-PSD

Foto: Facebook

Mihai George Ciobanu, un român care locuiește în Jalhay, Belgia, a anunțat luni, 30 iulie, că va veni în România la volanul unei mașini care are plăcuțe de înmatriculare cu mesajul „JOS PSD”.

Mihai George Ciobanu a și publicat pe rețeaua de socializare Facebook câteva fotografii în care apar mașina Audi și familia sa.

„Venim acasă, dragă Românie”, a scris tânărul pe Facebook.

Fotografiile publicate de el s-au viralizat rapid pe rețea, fiind redistribuite de peste 2.300 de ori. Numărul complet al mașinii Audi este 1·JOS·PSD.

Mihai George Ciobanu a primit și numeroase mesaje de la internauți, iar unii dintre ei l-au avertizat că Răzvan Ștefănescu, românul din Suedia care a revenit în țară la volanul unei mașini cu numărul de înmatriculare „M..EPSD”, a rămas fără plăcuțe și permis de conducere.

„Prietene, scapa de numere pentru ca nu sunt valabile in Romania. Legea din Belgia iti permite dar iti spune sa iei cu tine si numerele originale, dacă in tara respectiva nu sunt acceptate alea personalizate din Belgia. Ala din Suedia s-a ales cu dosar penal si permisul suspendat. Plus confiscarea plăcutelor. Asa, ca, terminati cu grandomania, ca o faceți pe pielea voastră”, i-a transmis cineva.

Răzvan Ștefănescu, românul din Suedia care a revenit în țară la volanul unei mașini cu numărul de înmatriculare „M..EPSD”, a fost oprit în această dimineață în București de către polițiști. Aceștia i-au luat permisul de conducere, precum și plăcuțele cu mesajul anti-PSD, și i-au întocmit dosar penal.

Răzvan Ștefănescu a filmat întreaga scenă și a spus că este vorba de un abuz al autorităților din România.

Brigada Rutieră susține că mașina nu are drept de circulaţie în ţară cu acele plăcuţe. Din acest motiv, Brigada a întocmit dosar penal pe numele lui Răzvan Ştefănescu.

mașină român belgia mesaj jos psd
Foto: Facebook

În cauză a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România”, faptă prev. şi ped. de art. 334, alin. (4) din Codul Penal”, se arată în comunicatul Brigăzii Ruriere citat de mediafax.ro.

Acum, poliţiştii efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 pentru stabilirea situaţiei şi a regimului de circulaţie internaţională pe teritoriul statelor Uniunii Europene.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.