Încă un Baloo de România. Un urs se scarpină de un copac în Retezat | VIDEO

urs se scarpină
Foto: Parcul Național Retezat

Un urs a fost surprins în timp ce se scărpina de un copac în Parcul Național Retezat.

Imaginile cu ursul (Ursus arctos) au fost surprinse de o cameră de monitorizare a faunei amplasată în teren de către specialiștii din cadrul Administrației Parcului Național Retezat.

Filmulețul a fost publicat de Romsilva pe pagina sa de Facebook și a strâns zeci de mii de vizualizări.

„Prezența Ursului brun (Ursus Arctos) în Parcul Național Retezat demonstrează încă o dată complexitatea mediului natural și diversitatea habitatelor naturale prezente aici. Existența populației de urs demonstrează că și celelalte specii de animale din habitatele ursului sunt menținute într-o stare bună de conservare.

Carnivorele mari, aflate în vârful piramidei trofice, sunt elemente cheie în relațiile ecologice ce guverneaza cadrul natural și dovada vie a unui ecosistem sănătos.

Datorită habitatelor sale diverse, naturale sau puțin modificate de intervenția umană, Parcul Național Retezat adăpostește un număr de 55 de specii de mamifere, peste 23% din mamiferele terestre ale Europei.

Parcul oferă condiţii pentru supravieţuirea celor mai importante dintre carnivorele mari europene: râsul (Lynx lynx), ursul (Ursus arctos) şi lupul (Canis lupus)”, transmit specialiștii Romsilva.

Recent, și pe pagina oficială de Facebook a Parcului Național Piatra Craiului a fost publicat un filmuleț care surprinde mai mulți urși ce se scarpină de un copac.

Deoarece toți urșii se scarpină de același copac locul a și fost numit „scărpinătoarea urșilor” de reprezentanții Parcului Național Piatra Craiului.

Imaginile filmate seamănă izbitor cu cele din filmul de desene animate „Cartea Junglei”, în care ursul Baloo se scarpină de un copac.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.