Încă o victorie extraordinară pentru Simona Halep. Va juca o nouă finală

Simona Halep, 1 WTA, s-a impus azi-noapte în partida cu bielorusa Aryna Sabalenka și s-a calificat în ultimul act al turneului de la Cincinnati.

Simona Halep (26 de ani) a învins-o pe Aryna Sabalenka (20 de ani, 34 WTA) cu scorul e 6-3, 6-4, după un meci echilibrat, care a durat o oră și 17 minute.

„Mă bucur că am jucat bine azi. A fost un meci dificil. Mă bucur că voi juca a doua finală în două săptămâni. Am câștigat meciul pentru că am luptat până la final, asta cred. Dacă voi lupta cum am făcut la fiecare meci în acest turneu, sunt sigură că am o șansă bună să câștig finala”, a spus Halep după cea de-a 9-a victorie consecutivă în circuitul profesionist.

Este a doua finală pe care românca o dispută în ultimele două săptămâni, după cea câștigată la Montreal. Simona Halep ajunsese și anul trecut în finala acestor turnee, însă nu a reușit să câștige niciunul.

De această dată, constănțeanca este favorită să realizeze ”dubla” înainte de US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, care începe peste o săptămână.

Simona Halep se va duela în finala de la Cincinnati cu olandeza Kiki Bertens (17 WTA), care a învins-o în cealaltă semifinală pe cehoaica Petra Kvitova (6 WTA), scor 3-6, 6-4, 6-2.

Meciul începe la ora 21:00.

Va fi cel de-al cincilea duel dintre Halep și Bertens, românca reușind să câștige de trei ori în fața olandezei în vârstă de 26 de ani, care face cel mai bun sezon al carierei în acest an.