„Împrietenirea”, o nouă metodă de înșelătorie folosită de hoți

Polițiștii din Constanța, cu susținerea Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au efectuat 17 percheziții în Galați, Brăila și Tulcea, la persoane bănuite că au organizat un grup infracțional și furt calificat. Aceștia au folosit metoda „împrietenirea”.

Mai exact, infractorii îi păcăleau pe oameni că le fac demonstrații sau că le oferă produse gratuite și după ce le câștigau încrederea le furau obiecte de valoare sau bani din case.

În sarcina membrilor grupării au fost reținute, în perioada noiembrie 2016 – decembrie 2017, comiterea a 33 de infracțiuni de furt calificat, fapte comise în județele Constanța, Brăila, Vâlcea, Argeș, Cluj, Brașov, Sibiu, Prahova și în București. Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 300.000 de lei.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 150.000 de lei, 22.000 de euro, 1,3 kilograme de bijuterii din aur, precum și alte bunuri cu valoare probatorie. De asemenea, au fost indisponibilizate 4 autoturisme, în valoare de aproximativ 80.000 de euro.

În urma administrării probatoriului, 15 persoane au fost reținute și încarcerate în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Constanța, urmând a fi prezentate magistraților, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă.

În afară de astfel de metode, infractorii folosesc și numeroase escrocherii la telefon.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.