Imagini superbe cu ghioceii care au cucerit un întreg versant dintr-un parc natural din România

ghiocei
Foto: Hans / pixabay.com

Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina s-a umplut de ghiocei și arată minunat, reiese din mai multe fotografii publicate pe pagina de Facebook a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Fotografiile au fost realizate de fotograful Cristian Resiga.

„Ghiocei superbi în Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina. Go Hunedoara, partenerii colegilor noștri de la Administrația Parcului Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina, au ajuns într-o zonă din parc extrem de îndrăgită de turiști în această perioadă.

Pentru că ne mândrim cu frumusețea locurilor pe care le avem în grijă și dorim să ne bucurăm cu toții mulți ani de acum înainte de astfel de imagini, rugăm toți vizitatorii să fie responsabili cu aceste delicate plante”, se arată în postare.

Specialiștii Romsilva îi încurajează pe turiști să admire ghioceii din parcul natural fără să îi rupă: „Ghioceii, prin modul lor de reproducere, se dezvoltă atât prin bulbi, cât și prin semințe. Ruperea repetată a florilor și scoaterea bulbilor din sol afectează nu doar planta în sine, ci și capacitatea sa de a se reproduce. Prin urmare, haideți să fim conștienți de impactul acțiunilor noastre și să admirăm frumusețea ghioceilor în mod responsabil.

O fotografie sau doar privirea îndelungată să rămână modul nostru de a ne bucura de aceste minunate flori, fără a le răni și a afecta frumusețea naturală a lor, a mediului și peisajului în care se regăsesc.
Mulțumim tuturor pentru dragul de natură și responsabilitatea cu care vizitați astfel de locuri minunate!”

Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 26.500 de hectare sunt păduri.

Parcul este situat în vestul țării, pe raza județului Hunedoara, în zona Munților Șureanu.

Foto: Hans / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.