IKEA a început să închirieze mobilă

locuri de munca la IKEA Romania
FOTO: mastrminda/Pixabay.com

Grupul suedez IKEA, prezent și în România, vrea să ofere, în curând, servicii de închiriere de mobilă. Potrivit Financial Times, prin acest model de business, compania vrea să reducă drastic amprenta de carbon până în 2030.

Primele servicii de închiriere sunt oferite deja în Elveția, Olanda, Suedia și Polonia. În Suedia și Elveția, IKEA se concentrează pe închirierea mobilei pentru companii, în timp ce în Olanda sunt oferite servicii pentru studenți.

„Atunci când perioada de leasing se termină, returnaţi mobila şi puteţi închiria alt produs. Şi în loc să aruncăm acest mobilier îl vom recondiţiona şi îl putem vinde, prelungind ciclul de viaţă al produsului”, a explicat directorul general al Inter Ikea, Torbjorn Loof.

Anul acesta, IKEA va deschide în România cel de-al doilea magazin. Din toamnă, după o investiție de 86 de milioane de euro, IKEA Pallady din București își va deschide porțile.

Suedezii vor deschide în acest an și alte trei puncte de colectare a comenzilor. Este vorba despre Cluj-Napoca, Iași și Constanța. Anul trecut au fost deschise puncte de colectare IKEA în Brașov și Timișoara.

Reprezentanții IKEA au anunțat și că orașele în care se vor deschide magazine în România sunt Timișoara, Brașov și Cluj-Napoca.

IKEA a ajuns în România în 2007, în urma unor investiții de 25 de milioane de euro. Încă din primul an, magazinul a avut un profit net de 4,6 milioane de euro, în condițiile în care  suedezii se așteptau la pierderi la început.

Potrivit datelor din 2017, departamentul IKEA Food, format din restaurant, magazinul de delicatese suedeze și un bistro, a făcut vânzări de aproximativ 7,7 milioane de euro fără TVA, în creștere cu 10% față de 2016. Magazinul a avut vânzări în 2017 de aproximativ 130 de milioane de euro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.