Idei de coafuri pentru păr lung, la modă în 2020

Cine nu a visat sa aiba un par lung, frumos? Nu este de mirare ca aceste coafuri sunt la moda in acest moment. De la impletituri la bucle care cad in valuri nu exista nicio limita pentru aspectele pe care le puteti crea atunci cand parul este lung. Parul lung este cunoscut pentru puterea sa de a inmuia trasaturile ascutite, de a echilibra proportiile si de a face sa aratati mai tinere, mai sanatoase si mai feminine. Iata cateva idei pentru coafura parului lung anul acesta.

Straturi

Daca sunteti in cautarea unei schimbari de look, dar nu doriti sa va sacrificati suvitele lungi, incercati un stil stratificat. Se potriveste atat tipurilor cu fir de par fin cat si gros, deoarece poate fi folosit pentru a crea adancime si dimensiune, precum si pentru a rupe aspectul dens de „casca de par”. Coafura in straturi inseamna taieturi la diferite lungimi. Pozitia si lungimea exacta a straturilor vor fi ajustate pentru a va flata forma fetei. De exemplu, straturile lungi si aerisite arata cel mai bine pe formele fetei patrate si rotunde, in timp ce fetele ovale arata bine cu straturile moi, subtile. O coafura lunga in straturi este o modalitate excelenta de a oferi parului mai multa miscare si textura fara o schimbare dramatica.

Par lung si breton

Parul lung arata fantastic, asociat cu breton. Contrastul iti ofera puterea de incadrare a fetei pastrand totusi restul pletei intacte. Obtinerea unui breton este o modalitate simpla de a va schimba aspectul si exista optiuni nesfarsite pentru a alege caracteristicile. O franjura moale, centrala – numita si „breton cortina” – se amesteca frumos cu parul gros si ondulat.

Par lung din anii 1920

In timp ce majoritatea oamenilor asociaza anii 1920 cu bobul, parul lung era inca foarte la moda in acest deceniu. Indiferent daca este lung sau scurt, unul dintre stilurile definitorii ale vremii erau, cu siguranta, buclele. Super-elegant si lustruit, puteti crea valuri semnate „in forma de s” ale acestui aspect iconic cu ajutorul unor placi si ondulatoare () si o multime de fixative. Spre deosebire de parul scurt, greutatea parului lung va insemna ca buclele se vor forma la capete pe masura ce cad, dar asta se adauga doar la eleganta stilului vechi.

Bob lung

Exista un motiv pentru care stilistii din intreaga lume adora bobul lung. Este foarte sofisticat, elegant si usor de intretinut si flateaza fiecare forma a fetei, deoarece taietura se termina cu cativa centimetri sub barbie. Spre deosebire de un bob scurt, nu exista riscul de a va face fata sa para larga sau patrata. Cea mai moderna modalitate de a stiliza un bob lung este cu o parte descentrata si un volum suplimentar la radacini. Pastrati-va parul neted si drept – acest aspect ar trebui sa fie elegant, dar subevaluat.

Stil retro lung

Stilul retro, rock’n’roll din anii ’70 este din nou in tendinte anul acesta. Coafura iconica din acel deceniu a fost shag. Bretonul lung, maturat lateral, echilibreaza volumul in restul taieturii si atrage ochiul in diagonala, facandu-l perfect pentru fetele patrate. Adaugati evidentieri subtile si lumini slabe pentru a completa miscarea naturala a coafurii lungi de shag.

Scurt in fata, lung in spate

Un alt stil inspirat din anii ’70 este par scurt in fata si lung la spate. Daca va place in mod deosebit moda retro, aceasta tunsoare ar putea fi aspectul potrivit pentru o schimbare. O varianta a taieturii clasice de shag implica mentinerea straturilor frontale mai separate si definite. Exista, de asemenea, un accent mai mare pe franjuri, care sunt taiate mai mult si stilate pentru a arata batute de vant. Acum sunteti gata de o calatorie in stil retro, nu aveti nevoie decat de cele necesare pentru drum: un rucsac mic, cateva haine de schimb si periuta de dinti electrica.

Par lung natural

Parul natural arata fantastic atunci cand este purtat lung. Pentru a va mentine coama sanatoasa, asigurati-va ca hidratati si detasati in mod regulat si sa nu spalati excesiv. Scopul este de a avea bucle hidratate si definite, fara fragilitate. O optiune este sa impletiti in stil protector din cand in cand pentru a va pastra capetele fragile ale parului. Buclele sunt inca in crestere in timpul acestui proces, deci nu veti sacrifica nicio lungime atunci cand vreti par lung frumos. De asemenea, merita sa ne amintim ca este un proces mai lent de crestere a parului natural, deoarece fiecare fir creste in bucle si coloane in loc de linii drepte. Dar, odata crescut, nu veti mai vrea sa il purtati scurt niciodata!