Halep – Muguruza. Tot ce trebuie să știi despre semifinala Australian Open 2020

Simona Halep o va întâlni pe jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza în cea de-a doua semifinală la Australian Open 2020.

Halep (28 de ani, cap de serie 4 la turneului de Grand Slam de la Melbourne) va încrucișa racheta cu Muguruza (26 de ani, locul 32 în lume) joi dimineața, nu înainte de ora 6:30.

Muguruza, care, la fel ca Simona Halep, are în palmares două titluri de Grand Slam, obținute în Europa, la Roland Garros și Wimbledon, a învins-o azi, fără prea multe emoții, pe combativa rusoaică Anastasia Pavlyuchenkova.

Înainte, Halep se calificase în semifinale după o victorie magistrală, un dublu 6-1, în fața estonei Anett Kontaveit.

Simona n-a pierdut încă niciun set la Australian Open 2020, în timp ce jucătoarea cu tată basc și mamă venezueleană a început turneul cu un set pierdut la zero.

Garbine Muguruza s-a regrupat, însă, rapid și a trecut, în trei seturi, atât de americanca Shelby Rogers, cât și de australianca Ajla Tomljanovic, jucătoare mult mai slab cotate.

Din turul al treilea, însă, super-jucătoarea din Spania a devenit o forță de neoprit, zdrobindu-le pe Elina Svitolina și Kiki Bertens, favoritele 5, respectiv 9 de la Melbourne.

Simona Halep, învinsă mereu de Muguruza pe hard

Simona Halep a câștigat două din cele cinci dueluri cu Garbine Muguruza, ambele pe zgură. De cealaltă parte, iberica s-a impus de fiecare dată pe ciment, ultima oară, în finală la Cincinnati, când românca a câștigat doar un game.

În finala Australian Open 2020, Halep sau Muguruza vor întâlni învingătoarea dintre liderul mondial Ashleigh Barty și americanca Sofia Kenin.