Gheorghe Dincă îi acuză pe anchetatori că l-au bătut

Gheorghe Dincă

Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal ce a recunoscut că le-a ucis pe cele două fete, susține că a fost lovit cu picioarele de către anchetatori, în momentul în care aceștia au descins în locuința sa în dimineața zilei de vineri, a declarat avocatul din oficiu al acestuia, Alexandru Bogdan, citat de hotnews.ro.

„Din declarațiile dânsului, la descinderile din 26 iulie, dimineața, dânsul a fost imobilizat, trântit la sol și lovit cu bocancii de anchetatori. A fost lovit în piept și spune că ar avea fracturi la stern și fracturi costale. Are dureri, a avut și la audieri și va fi dus la investigații medicale”, a menționat avocatul.

„A avut o noapte foarte grea după perchezițiile din prima zi. (…) A avut și niște remușcări față de ceea ce a făcut și a cedat pur și simplu presiunii psihice. De altfel, la audieri, în timpul descrierii faptelor (duminică, la audierile de la DIICOT – n.r) i s-a făcut rău”, a mai spus Alexandru Bogdan.

Georgiana Hosu, procurorul şef-adjunct al DIICOT, a anunțat că, din declarația lui Gheorghe Dincă, rezultă că Alexandra a fost ucisă în jurul ore 12.00, la scurt timp după ce acesta a prins-o vorbind la telefonul său.

Gheorghe Dincă a recunoscut că a omorât-o pe adolescentă joi, în jurul orei prânzului. Apoi, el a ars corpul tinerei. Potrivit procurorilor, pe la ora 13.00 vecinii au simțit miros de fum, dar au crezut că este de la treburi casnice.

Georgiana Hosu a mai declarat că în cenuşa aflată într-un butoi metalic din curtea lui Gheorghe Dincă s-au descoperit fragmente de oase, dinţi umani, 3 inele, un lănţişor și alte două fragmente de lănţişoare.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.