Procurorii au anunțat la ce oră a fost ucisă Alexandra de criminalul din Caracal

gheorghe dincă criminal caracal

Georgiana Hosu, procurorul şef-adjunct al DIICOT, a anunțat că, din declarația bărbatului care și-a recunoscut faptele, rezultă că Alexandra a fost ucisă în jurul ore 12.00, la scurt timp după ce acesta a prins-o vorbind la telefonul său.

Joi dimineața, în jurul orei 11.00, Alexandra a sunat de 3 ori la numărul de urgență 112 pentru a cere ajutor. Tânăra a spus că este sechestrată și a descris succint locul unde se afla. Ultimele cuvinte pe care i le-a spus operatorului au fost „Vine, vine”, iar apoi conversația s-a întrerupt brusc.

Gheorghe Dincă a recunoscut că a omorât-o pe adolescentă joi, în jurul orei prânzului. Apoi, el a ars corpul tinerei.

Potrivit procurorilor, pe la ora 13.00 vecinii au simțit miros de fum, dar au crezut că este de la treburi casnice.

Georgiana Hosu, procurorul şef-adjunct al DIICOT, a mai declarat că în cenuşa aflată într-un butoi metalic din curtea lui Gheorghe Dincă s-au descoperit fragmente de oase, dinţi umani, 3 inele, un lănţişor și alte două fragmente de lănţişoare.

Poliția a reușit să identifice locuința în noaptea de joi spre vineri și a intrat în locuința suspectului cu un mandat de percheziție vineri dimineața, la ora 6.00.

Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor a prezentat și o cronologie a evenimentelor, pe care o reproducem mai jos:

Miercuri, 24.07.2019 – ziua în care victima a dispărut

Joi, dimineața, 25.07.2019 – părinții victimei anunță poliția cu privire la dispariție

Joi, ora 11.00 – victima apelează Serviciul de Urgență 112 de mai multe ori

Joi, ora 15.30 – Dosarul penal pentru lipsire de libertate este înregistrat de poliție la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal

Joi, în jurul orei 16.00 – procurorul emite ordonanța provizorie de interceptare și localizare pentru două numere de telefon ce au rezultat din informații

Joi, ora 19.15 – este primită informația că victima ar putea fi in 3 locații dintr-o comună

Joi, ora 19.50 – sunt emise mandate de percheziție pentru cele 3 locații

Joi, ora 19.58 – se intră cu mandatele de percheziție în cele 3 locații

Joi, ora 19.58 – 21.00 – se efectuează cele 3 percheziții fără a fi identificată victima sau alte probe

Joi, ora 21.00 – vineri 02.00 – se vizionează imagini ale unor camere de supraveghere private aflate pe un presupus traseu al unui presupus făptuitor deoarece exista o informație despre un autoturism implicat într-o altă speța asemănătoare

Vineri, ora 02.00 – se identifică proprietarul autoturismului

Vineri, ora 02.00 – sunt trimise echipaje de poliție în zona de domiciliu a proprietarului, unde se constată că nu există nicio activitate

Vineri, ora 02.20 – sunt solicitate mandate de percheziție pentru locația suspectă si alte 2 posibile locuri

Vineri, ora 03.05 – sunt luate mandatele de percheziție de la instanță

Vineri, ora 03.15 – Politia anunță că nu mai are oameni disponibili la sediu

Vineri, ora 05.30 – se constituie echipa de polițiști

Vineri, ora 06.00 – se intră în locurile pentru care au fost luate mandatele de percheziție, inclusiv în locuința suspectului.

Asociația Procurorilor mai arată că „în cauză au fost supravegheate toate numerele de telefon disponibile și cu privire la care exista o suspiciune că aveau legătură cu cauza, în condițiile legii, în încercarea de a identifica locul unde este victima. Victima nu a dat informații la 112 despre vreun service, ci doar a spus ca vede un copac, un gard roșu, un brad, câinii și un autoturism. Localizarea făcută de STS a fost pe o arie de câteva sute de case deoarece atât permite sistemul utilizat de aceștia”.

„În cauză nu s-a utilizat tehnica SRI, indisponibilă anchetelor penale după decizia CCR. De aceea, joi, un echipaj al Direcției de Operațiuni Speciale a venit de la București și la ora 22,00 a ajuns la fața locului în încercarea de a ajuta la localizare. La ora 23:00 nu se știa locul unde s-ar fi putut afla victima iar localizarea a fost făcută cu tehnica disponibilă, deficitară, aceeași ca în toate dosarele penale instrumentate în ultimii 3 ani. La prima suspiciune cu privire la locul unde s-ar putea afla victima echipajele de poliție au fost trimise să facă investigațiile necesare iar procurorii au dat indicații ca la cel mai mic semn de activitate să intre. Niciun procuror nu a interzis polițiștilor să intre în locație, aceștia comunicând că nicio activitate nu se auzea și nu se observa în interiorul curții sau al casei”, au mai anunțat procurorii.

Gheorghe Dincă este acuzat acum de omor calificat.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.