Gheață cu „bacterii coliforme și enterococi intestinali” la KFC

FOTO: Lernestorod/Pixabay.com
FOTO: Lernestorod/Pixabay.com

Lanțul de restaurante fast food KFC a decis să oprească activitatea tuturor aparatelor de gheață din toate restaurantele din România, până la finalizarea unor verificări. Reprezentanții companiei au transmis că au început o investigație internă pentru a stabili care sunt cauzele care au condus la apariția unor bacterii în gheața cu care erau pregătite băuturile răcoritoare.

Aceste măsuri au fost luate după ce Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a anunțat, marți, că a descoperit, în urma unor controale, „bacterii coliforme și enterococi intestinali” în gheața cu care erau pregătite băuturile răcoritoare din rețeaua KFC.

„În decursul zilei de astăzi, 22.10.2019, am luat la cunoștință, din spațiul public, de rezultatele buletinelor de analiză apărute ca urmare a controlului efectuat de ANPC în restaurantele KFC.

Dorim să precizăm încă de la început că avem proceduri stricte de management și gestionare a gheții, incluzând inspecții zilnice, săptămânale și curățări periodice ale mașinilor de gheață.

În plus, realizăm teste independente frecvente ale gheții în toate restaurantele noastre. Cu privire la rezultate prezentate de ANPC în spațiul public, dorim să comunicăm că ne asumăm întreaga responsabilitate și le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerile care ar fi putut să apară”, a transmis KFC, printr-un comunicat de presă.

Reprezentanții KFC mai spun că în restaurantele sale există proceduri de bune practici bazate pe principiile HACCP.

„Avem un sistem de evaluare periodică la nivel de produse, furnizori și procese pentru a ne asigura că toate standardele de calitate impuse prin lege sunt respectate”, arată compania.

Reprezentanții ANPC spun că au găsit probleme în 5 din 7 unități KFC pe care le-au verificat.

„Am vrut să limităm răspândirea acestei gheţi cu probleme, respectiva maşină de gheaţă a fost sigilată, operatorului economic KFC i-a fost adus la cunoştinţă că aceste analize au fost făcute şi că au fost depistate bacterii coliforme şi enterococi intestinali. Analizele au fost repetate și în 5 dintre cele 7 unităţi verificate s-au găsit în continuare aceste probleme, bacterii coliforme, enterococi, Clostridium, lucruri care sunt de neacceptat, motiv pentru care se vor încheia documente prin care li se vor opri acele maşini de gheaţă”, a spus directorul ANPC, Paul Anghel.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.