Gabriela Ruse a dat peste cap toate calculele și a câștigat turneul de la Hamburg

Gabriela Ruse a câștigat turneul de la Hamburg. Foto: Captura DigiSport

Venită din calificări și aflată abia pe locul 198 în clasamentul mondial, Gabriela Ruse a reușit un miracol pe zgura de la Hamburg: A câștigat trofeul!

Românca în vârstă de 23 de ani, a cărei carieră a fost măcinată de accidentări, a învins-o în finală pe experimentata nemțoaică Andrea Petkovic, după două ore și 11 minute de tenis spectaculos.

Gabriela Ruse, care a început turneul de la Hamburg în faza calificărilor, a rezistat eroic în finală, revenind mereu pe tabela de marcaj. Primul set l-a câștigat la tie-break, cu 8-6, fiind condusă aproape mereu de adversara sa, iar în setul secund a revenit de la 0-3 pentru a câștiga în final cu 6-4.

Este primul titlu WTA cucerit de jucătoarea născută la București.

Ruse a câştigat cel mai mare premiu din carieră, 23.548 de euro și 250 de puncte WTA.

Emoționată, tânăra jucătoare din România și-a lăudat adversara din finală, care era la cea de-a 10-a finală WTA din carieră, având deja 6 titluri în palmares.

”Vreau să o felicit pe Andrea, a fost o plăcere pentru mine să joc contra ei în finală. Am urmărit multe meciuri ale ei la televizor, când eram mică. Vreau să le mulțumesc suporterilor români, a căror susținere a însemnat foarte mult pentru mine”, a declarat Ruse.

Tânăra sportivă din România a recunoscut că este ”o jucătoare atât de nebună”, încât antrenorului său nu îi este ușor să lucreze cu ea.

”E fantastic că după 20 de ani fără turneu la Hamburg, să fiu eu prima câștigătoare”, a mai spus Gabriela Ruse, care va urca câteva zeci de locuri în clasamentul mondial în urma acestei izbânde memorabile.