Firea, plângere penală împotriva jurnaliștilor de la Libertatea. Europa FM: Dăm banii înapoi primăriei

Gabriela Firea FOTO: Pagina personală de Facebook
Gabriela Firea FOTO: Pagina personală de Facebook

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că le-a făcut plângere penală jurnaliștilor de la Libertatea și conducerii ziarului după ce a fost publicat un articol referitor la construcția și dotarea Spitalului de copii „Victor Gomoiu”.

În articol, jurnaliștii de la Libertatea au publicat date ale Corpului de Control al Guvernului, dintr-un raport referitor la perioada 2012 – 2017, în care se spune că prețurile de achiziție ale echipamentelor au fost majorate cu 2.485%.

Gabriela Firea a reacționat în această dimineață, după publicarea articolului. „Se spune că au fost prețuri umflate, că acolo este o ilegalitate. Am făcut plângere plângere penală împotriva jurnaliștilor care au semnat articolul și a conducerii redacției.

În 2012 a avut loc licitația, o licitație proiectare și execuție, care are beneficii și anumite vicii. În acest contract puteau să apară vicii, nu se descria fiecare obiect în parte și nu se detalia manopera. (…)

De ce costă atât? Nu este un closet, este o toaletă de spital. Am cerut o expertiză și am reluat aceste contracte pe alte baze. În baza expertizei am luat o măsură ca pe fiecare factură să fie detaliate obiectele și manopera. Dacă s-a făcut ceva, nu s-a făcut în mandatul meu. Poate s-a făcut în alți ani, în alte timpuri”, a spus Firea la dcnews.ro.

Gabriela Firea a mai spus că asocierea de constructori au dat în judecată Primăria, însă ea a câștigat. „Am plătit corect sau legal prețurile corecte”, a mai adăugat primarul Firea.

Firea s-a supărat că nu i s-au recunoscut meritele

Primarul Gabriela Firea a intrat într-un conflict cu inițiatoarele proiectului „Noi construim un spital”, Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu. Fundația celor două a reușit să strângă donații de la peste 260.000 de oameni și de la mai multe companii cu ajutorul cărora construiesc un spital pentru copiii care au probleme oncologice. Spitalul se ridică în curtea Spitalului „Marie Curie”.

Gabriela Firea a recunoscut marți seară la Digi24 că a dat share pe Facebook unei postări referitoare la dotarea spitalului oncologic pentru copii, construit din donații. Firea a reproșat faptul că nu i se recunoaște meritul de a da terenul pe care se construiește spitalul pentru copiii bolnavi de cancer.

„Terenul aparține statului român, doamna Firea nu ne-a dat terenul. De când există Spitatul Marie Curie administrează acest teren, ni l-a pus la dispoziție. Ne-am ocupat de tot ce înseamnă avize și autorizații. Extrasul de carte funciară nu precizează niciunde că terenul aparține Primăriei Capitalei sau CGMB. În document era scris ca proprietar statul român.

Doamna Gabriela Firea se pare că a devenit statul român și își asumă un merit. E ceva șocant. Noi a trebuit să alergăm mai bine de o lună de zile să aflăm și să constituim statul român, care este format din Ministerul de Finanțe, Primăria sectorului 4, iar de la Primăria Capitalei doamna Firea ar trebui să vă pună la dispoziție acel document pe care l-a arătat ieri. În Consiliul General s-a aprobat demolarea unor ruine care erau pe acel teren, e o procedură standard.

Doamna Firea n-are niciun fel de contribuție, iar faptul că ar fi dat terenul asta tot nu e un merit. Doamna Firea nu este stăpâna acestui oraș, este doar un administrator. Cred că nici Ceaușescu nu-și asuma lucrurile din țara asta pe persoană fizică. Bucureștiul nu este al doamnei Gabriela Firea, este al nostru al tututor”, a declarat Oana Gheorghiu la Digi24.

Europa FM returnează banii din publicitatea de la Primăria Capitalei

Conducerea postului de radio Europa FM a decis să returneze banii obținuți dintr-un contract de publicitate cu Primăria București. Contractul a fost semnat în vară, însă a fost desfăcut anterior, anunță postul de radio.

Prin vocea lui Moise Guran, postul de radio transmite că spațiile publicitare respective vor fi puse la dispoziție pentru promovarea inițiativei „Noi construim un spital”.

„Acceptarea generoaselor campanii de publicitate cumpărate de Primăria Capitalei pentru promovarea unor proiecte făcute din bani publici, nu pot avea nicio justificare comercială propriu-zisă și reprezintă în realitate publicitate electorală mascata în favoarea PSD și a Primarului General al Capitalei, Gabriela Firea”, transmite Europa FM.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.