FCSB a câștigat în Slovenia: 2-0 cu Rudar! Viitorul, ghinionista serii în Liga Europa

FCSB a debutat cu o victorie în preliminariile din Liga Europa 2018-19. Foto: FCSB / Facebook

FCSB a obținut prima victorie din noul sezon, 2-0 pe terenul modestei formații slovene Rudar Velenje, în timp ce Viitorul a ratat o victorie de prestigiu în fața olandezilor de la Vitesse Arnhem, scor 2-2.

FCSB și Viitorul s-au descurcat bine în meciurile disputate în turul 2 preliminar al Ligii Europa.

La Ovidiu, Viitorul lui Gică Hagi a condus cu 2-0, după o ”dublă” reușită de tânărul atacant Denis Drăguș, însă gruparea olandeză Vitesse a plecat neînvinsă de la malul Mării Negre, după golurile marcate de Tim Matavz și Brian Linssen.

Viitorul a jucat curajos în fața unui adversar mai puternic, însă șansele de calificare ale formației din Ovidiu în faza următoare a competiției s-au diminuat considerabil în urma rezultatului de azi.

De cealaltă parte, FCSB a făcut un pas mare către turul 3 preliminar, impunându-se lejer la Velenje, în fața slovenilor de la NK Rudar. Dennis Man a deschis scorul repede, în minutul 5, iar Filipe Teixeira a stabilit scorul final când mai era de jucat un sfert de oră din timpul regulamentar.

Diferența de scor putea fi mult mai mare, însă ”roș-albaștrii” au irosit câteva oportunități clare de gol pe final de meci.

Partidele retur se dispută în 2 august.

Dacă vor reuși să se califice mai departe, cele două echipe românești i se vor alătura Universității Craiova, care va juca direct în turul 3 preliminar, cel mai probabil împotriva nemților de la RB Leipzig.

FCSB o va întâlni pe învingătoarea dintre Hajduk Split și Slavia Sofia, în timp ce Viitorul, dacă se va impune în Olanda, își va măsura forțele fie cu campioana Kazahstanului, FC Astana, fie cu deținătoarea titlului din Danemarca, FC Midtjylland.