Fantezie de zahăr. Antreprenoarea care face 50.000 de euro dintr-o afacere în care se regăsește

andreea borcan-mărculescu
Foto: Ziarul financiar

Andreea Borcan-Mărculescu a pus pe picioare afacerea Fantezie de zahăr în 2014, în Buzău, din dorinţa de a îndulci petrecerile din familie cu prăjituri şi torturi personalizate, relatează „Ziarul financiar”.

Însă, businessul s-a extins, iar acum antreprenoarea a ajuns la o cifră de afaceri de 50.000 de euro. În fiecare an, laboratorul Fantezie de zahăr livrează dulciuri la cel puţin 100 de evenimente.

„Întotdeauna mi-a plăcut să gătesc și să inventez gusturi noi. Torturi însă nu am încercat să fac decât de foarte puține ori și nimic elaborat. Aceasta până când fetița mea a împlinit 1 anișor și mi-am setat un obiectiv ambițios din a face un tort cu etaj – primul meu tort de acest fel. Pe atunci nu aveam noțiuni despre structură, rezistență, arhitectură și alte astfel de aspecte. Când fetița mea a împlinit 2 anișori m-am gândit să-i fac un tort îmbrăcat în pastă de marshmallow. I-am făcut atunci o prințesă. Fondantul nu a fost cel mai reușit. Cred că am făcut toate greșelile posibile. Nici măcar nu am cernut zahărul”, povestește antreprenoarea pe pagina de Facebook a afacerii Fantezie de zahăr.

Proprietara Fantezie de zahăr: „Mă regăsesc în această îndeletnicire”

„De atunci însă a început să mă pasioneze foarte mult această latură creativă a mea, am citit mult și m-am documentat constant, am încercat rețete și variațiuni ale acestora și am ajuns să fiu extrem de pasionată de tot ce înseamnă combinații de gusturi și texturi. Toate acestea folosind ingrediente naturale: fructe, unt, ouă, lapte și smântână pe lângă ciocolată, vanilie și alte minunății de acest gen. Îmi place să fac prăjituri și torturi, mă regăsesc în această îndeletnicire și îmi provoacă o plăcere nespus de mare să văd cum ceilalți se bucură și apreciază fiecare bucățică dulce pe care le-o ofer”, mai spune Andreea Borcan-Mărculescu.

Deși Fantezie de zahăr este specializat în brioșe, laboratorul produce și cozonaci, pască, biscuiți, cake pops, macarons, prăjituri sau torturi.

Până la sfârşitul anului 2019 antreprenoarea îşi dorește să deschidă și un magazin fizic unde să desfacă produsele.

buzău Andreea Borcan-Mărculescu
Foto: Pagina de Facebook Fantezie de zahăr
buzău Andreea Borcan-Mărculescu
Foto: Facebook
buzău Andreea Borcan-Mărculescu
Foto: Facebook
buzău Andreea Borcan-Mărculescu
Foto: Facebook
buzău Andreea Borcan-Mărculescu
Foto: Facebook
buzău Andreea Borcan-Mărculescu
Foto: Facebook
fantezie de zahăr buzău Andreea Borcan-Mărculescu
Foto: Facebook
fantezie de zahăr buzău Andreea Borcan-Mărculescu
Foto: Facebook
fantezie de zahăr buzău Andreea Borcan-Mărculescu
Foto: Facebook
fantezie de zahăr buzău Andreea Borcan-Mărculescu
Foto: Facebook
fantezie de zahăr buzău Andreea Borcan-Mărculescu
Foto: Facebook
fantezie de zahăr buzău Andreea Borcan-Mărculescu
Foto: Facebook
fantezie de zahăr buzău Andreea Borcan-Mărculescu
Foto: Facebook

Toate fotografiile: Pagina de Facebook Fantezie de zahăr

V-ar putea interesa și:

Cofetăria Marisa. Antreprenoarea de 32 de ani care face 400.000 de lei pe an într-un mic oraș