Cofetăria Marisa. Antreprenoarea de 32 de ani care face 400.000 de lei pe an într-un mic oraș

cofetăria marisa luminița maroș focșani
Foto: Facebook

La 32 de ani, Luminiţa Maroş din Focșani conduce o afacere – Cofetăria Marisa – care i-a adus anul trecut venituri de peste 400.000 de lei, adică de aproximativ 85.000 de euro, relatează „Ziarul financiar”.

Tânăra a fondat Cofetăria Marisa în Focșani – oraș cu 79.000 de locuitori – în anul 2015. Deși avea experiență în afaceri – coordona alături de soțul său un business în construcții – primii ani au fost foarte grei deoarece industria alimentară era foarte diferită, a povestit Luminița Maroș pentru sursa citată.

Investiţia inițială a fost de 40.000 de euro, bani prin care a renovat spaţiul în care se află laboratorul şi a cumpărat utilajele necesare.

Cum a luat naștere Cofetăria Marisa

„La botezul fetiței mele eram în căutare de modele de torturi și cel mai potrivit pentru ceea ce îmi doream – cu produse naturale, de calitate – am găsit la o doamnă de la București, renumită la acea vreme. Am ajuns greu la dumneaei, cu intervenții, am insistat, am alergat pentru acel tort… și atunci am zis: stai așa! Imediat după botez am făcut primele cursuri, iar tortul pentru moț l-am făcut chiar eu. Acest domeniu nu avea nicio legătură cu ce făceam – construcțiile, dar era o pasiune pe care o aveam de mică, pe care totuși nu am crezut că voi ajunge să o duc mai departe, la acest nivel. Am avut noroc și de soțul meu, care m-a susținut în ideile mele. Iar după ce am făcut mai multe cursuri, am zis să deschid o cofetărie”, a povestit fondatoarea Cofetăriei Marisa pentru publicația locală stiridefocsani.ro.

Ulterior, Luminița Maroș și-a luat și certificatul de cofetar.

”La Marisa întotdeauna va fi ciocolată veritabilă, frișca naturală, folosim lapte, ouă și așa mai departe. Fără prafuri sau creme la găleată. Majoritatea rețetelor sunt făcute de mine, după cursurile pe care le-am urmat. Nu neapărat că sunt inventate de mine, dar sunt adaptate. Ce contează foarte mult este materia primă folosită. Poți să faci zece trio mousse-uri, la zece cofetării, gustul va fi total diferit la fiecare. Contează dacă folosești surogat de ciocolată sau ciocolată veritabilă, frișcă naturală, gelatină… sunt fel și fel”, a mai povestit ea.

În afară de torturi, Cofetăria Marisa vinde și prăjituri, cozonaci, checuri și amenajează candy baruri ce conțin macarons, mini-eclere, cannoli, mini-mouse-uri sau mini-brioșe.

cofetăria marisa luminița maroș focșani
Foto: Facebook
cofetăria marisa luminița maroș focșani
Foto: Facebook
cofetăria marisa luminița maroș focșani
Foto: Facebook
cofetăria marisa luminița maroș focșani
Foto: Facebook
cofetăria marisa luminița maroș focșani
Foto: Facebook
cofetăria marisa luminița maroș focșani
Foto: Facebook
cofetăria marisa luminița maroș focșani
Foto: Facebook
cofetăria marisa luminița maroș focșani
Foto: Facebook
cofetăria marisa luminița maroș focșani
Foto: Facebook
cofetăria marisa luminița maroș focșani
Foto: Facebook

Cofetăria Altfel. Doi soți fac 250.000 de € / an, după ce au observat o lipsă pe piață

Andreea Dogar
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.