Epidemie de prostie pe internet: Mulți se întreabă dacă o celebră bere e sursă de coronavirus

FOTO: stokpic/Pixabay.com
FOTO: stokpic/Pixabay.com

Mulți oameni se întreabă dacă nu cumva una dintre sursele îmbolnăvirilor cu coronavirus este o celebră bere mexicană. Este vorba despre berea Corona Extra.

Potrivit jurnaliștilor de la Businessinsider, începând cu 18 ianuarie, după izbucnirea focarului de îmbolnăviri cu noul coronavirus în Wuhan, mulți au început să caute pe Google dacă nu cumva ar exista o legătură cu celebra bere Corona.

Potrivit datelor Google Trends, a crescut numărul de căutări cheie precum „corona beer virus”, „beer virus” sau „beer coronavirus”. De exemplu, până pe 26 ianuarie au crescut căutările pe construcția de cuvinte „corona beer virus” cu 2.300% la nivel global, pe „beer virus” s-a observat o creștere de 744%, iar pentru „beer coronavirus” e o ascensiune de 3.233%.

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat că 170 de persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar alte peste 1.700 de cazuri au fost confirmate. De asemenea, sunt analizate peste 12.100 de persoane suspecte că ar avea virusul.

Până acum, răspândirea coronavirusului în afara Chinei a fost destul de limitată. În Vest, până acum, au fost raportate câteva cazuri în Franţa, Canada, Statele Unite şi Germania. Mai afectate sunt câteva ţări asiatice: Japonia înregistrează 6 cazuri, în timp ce în Thailanda bilanţul a ajuns la 14.

Specialiștii în sănătatea din China verifică o teorie care provoacă îngrijorare. Se presupune că virusul ar putea fi purtat și răspândit de persoane care nu manifestă niciun simptom de boală. Riscul a fost luat în considerare după ce un băiat în vârstă de 10 ani, din Shenzhen, a fost depistat infectat cu virusul din China, însă nu a manifestat niciun fel de simptom de boală.

Cazul a fost prezentat în revista medicală The Lancet. Copilul fusese împreună cu familia sa la niște rude, în Wuhan, pe 29 decembrie. Dintre aceste rude, una era la spital.