Virusul din China ar putea fi răspândit de persoane care nu au simptome de boală

FOTO: geralt/Pixabay.com
FOTO: geralt/Pixabay.com

Specialiștii în sănătate din China sunt îngrijorați că coronavirusul din Wuhan ar putea fi răspândit și de persoane purtătoare care nu manifestă niciun simptom de boală. Acest risc a fost luat în considerare după ce un băiat în vârstă de 10 ani, din Shenzhen, a fost depistat infectat cu virusul din China, însă nu a manifestat niciun fel de simptom de boală.

Cazul a fost prezentat în revista medicală The Lancet. Copilul fusese împreună cu familia sa la niște rude, în Wuhan, pe 29 decembrie. Dintre aceste rude, una era la spital. După ce părinții au insistat ca acesta să fie testat, s-a aflat că are virusul 2019-nCoV, iar medicii au concluzionat că era purtător de virus, însă fără a manifesta simptome ale bolii.

Cazuri asemănătoare au fost înregistrate și în Germania. Patru persoane care au fost la un eveniment organizat de o companie, la care au participat și persoane din China, au mers la spital pentru a se testa și au descoperit că au virusul, însă nu au niciun fel de simptom.

„Aceste cazuri misterioase de pneumonie dusă pe picioare pot fi o posibilă sursă de propagare a epidemiei”, este concluzia pe care o prezintă în The Lancet dr. Kwok-Yung Yuen și colegii lui de la Universitatea din Hong Kong.

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat că 170 de persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar alte peste 1.700 de cazuri au fost confirmate. De asemenea, sunt analizate peste 12.100 de persoane suspecte că ar avea virusul.

Până acum, răspândirea coronavirusului în afara Chinei a fost destul de limitată. În Vest, până acum, au fost raportate câteva cazuri în Franţa, Canada, Statele Unite şi Germania. Mai afectate sunt câteva ţări asiatice: Japonia înregistrează 6 cazuri, în timp ce în Thailanda bilanţul a ajuns la 14.

FOTO: geralt/Pixabay.com