Elevul care și-a bătut diriginta a fost exmatriculat

Subiecte Evaluare Națională 2018 Română Subiecte Matematică Evaluare Națională 2018
FOTO: Alexas_Fotos/Pixabay.com

Conducerea Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” Târgu Mureș a decis marți exmatricularea elevului de 15 ani care în urmă cu o săptămână și-a lovit diriginta, relatează publicația locală Radio Mureș.

Incidentul a avut loc pe 11 martie când elevul, de fața cu mama sa, a amenințat-o cu moartea și a lovit-o de mai multe ori pe dirigintă, nemulțumit că a fost sancţionat de nenumărate ori din cauza comportamentului. El a fost reținut 24 de ore de poliție, iar apoi eliberat.

Ca primă măsură, conducerea școlii a decis suspendarea elevului pe o durată de 5 zile lucrătoare, începând cu 13 martie. Reuninit într-o ședință, ieri, Consiliul de Administrație al Colegiului a stabilit extramaticularea adolescentului.

„Este regretabil faptul că, Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, o școală care a avut mereu porțile deschise pentru cei care au dorit un mediu academic elevat, prietenos și incluziv, astăzi închide o ușă în fața atitudinilor lipsite de normalitatea care ar trebui să guverneze școala românească”, a transmis școala într-un comunicat de presă citat de presa locală.

Elevul se va putea reînscrie în următorul an școlar, 2024-2025, însă la o altă școală.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.