Echipamente informatice pentru Ucraina, din partea Uniunii Europene

FOTO: jarmoluk/Pixabay.com
FOTO: jarmoluk/Pixabay.com

Ca urmare a unei cereri din partea guvernului Ucrainei, Uniunea Europeană va furniza echipamente informatice, printr-o decizie a reuniunii a miniştrilor telecomunicaţiilor din statele UE, desfășurată la Magny-Cours, Franţa.

Potrivit AFP, secretarul de stat francez pentru digitalizare Cédric O a declarat: „Ucraina ne-a adresat o cerere de echipament informatic. Există o discuţie între ţări europene pentru a răspunde acestei cereri a Ucrainei cât mai rapid posibil şi a împărţi responsabilitatea furnizării materialelor”.

Guvernul Ucrainei a solicitat echipamente informatice de bază – terminale, telefoane inteligente, precum și echipamente de reţea, iar firmele şi instituţiile franceze au fost invitate să doneze astfel de echipamente.

În timpul reuniunii informale a miniştrilor telecomunicaţiilor din UE, dedicată ofensivei ruse în Ucraina, participanții au solicitat atât platformelor de internet, cât şi reţelelor sociale să intensifice acţiunile împotriva dezinformării.

Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.