Echipa națională de fotbal pentru nevăzători s-a calificat la Campionatul European

Naționala de fotbal pentru nevăzători a României. Foto: FRF

Selecționata fotbaliștilor nevăzători din România s-a calificat la Campionatului European, în urma evoluțiilor excelente de la turneul de calificare organizat la Buftea.

România a învins cu Belarus cu 3-0 și Georgia cu 2-1, obținând biletele pentru turneul final care va avea loc în Italia, în septembrie 2019. Tricolorii nevăzători vor mai juca o partidă și duminică, împotriva Greciei, însă rezultatul nu mai contează în ecuația calificării.

Naționala de fotbal pentru nevăzători a României a mai fost prezentă o singură dată la Euro, în urmă cu doi ani, în Germania.

Dacă fotbaliștii antrenați de Cosmin Contra au o misiune grea în încercarea lor de a se califica la Euro 2020, unde și Bucureștiul va găzdui câteva meciuri, nevăzătorii merg la turneul final din Italia.

Fotbalul pentru nevăzători este disciplină paralimpică și se joacă în echipe de câte cinci.

La Campionatul European de Fotbal pentru Nevăzători se vor întrece zece echipe: primele opt clasate la ediţia precedentă (din 2017) şi primele două clasate la turneul de calificare găzduit de România.

Echipa naţională de fotbal pentru nevăzători a României a fost creată de către Asociaţia Nevăzătorilor din România în anul 2013.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.