Dosarul ”10 august” a fost desecretizat, dar nu pentru public. Ministrul de Interne: ”Nu pot da detalii”

salarii jandarmi
Foto: Pagina de Facebook Jandarmeria Română

Marcel Vela, ministrul de Interne al României, a declasificat raportul asupra evenimentelor petrecute în Piața Victoriei din București, în 10 august 2018.

Ministrul din Guvernul PNL a trimis raportul desecretizat la DIICOT unde este o anchetă penală în derulare față de felul în care jandarmii au intervenit în timpul protestului din Piața Victoriei în 10 august 2018.

”Dorim să nu mai fim un minister care ascunde date și informații”, a spus Vela în timpul unei conferințe de presă, înaintea ședinței de Guvern de azi.

”Conform codului de procedură penală, această procedură și tot ce se derulează în acest dosar nu este public, alte întrebări adresați DIICOT-ului”, a spus ministrul de Interne, care a declasificat raportul, însă nu oferă date din el.

Dosarul va deveni public odată ce va fi prezentat în instanță.

Ministrul Vela: ”Nu pot da detalii despre dosar”

La DIICOT există un dosar în care se investighează evenimentele din 10 august, deschis ca urmare a unei sesizări depuse de Jandarmeria Română în septembrie 2018, care a reclamat acţiuni împotriva ordinii constituţionale (art. 397 din Codul penal).

Vela a spus că se va interesa și de soarta anchetei interne din Minister față de cei care au coordonat intervenția jandarmilor în 10 august 2018.

Sute de persoane au fost rănite, atât din partea jandarmilor, cât mai ales din partea protestatarilor, în timpul ”marelui miting al Diasporei” din urmă cu un an și jumătate.

”Nu știu de ce nu a desecretizat Carmen Dan raportul, să vă spună ea”, a adăugat Vela, care a refuzat să dea orice detalii despre ce se află în dosarul ”10 august”.