Dosar penal pentru dezastrul de la Spitalul Județean Suceava

Spitalul Județean de Urgență Suceava. Foto: Wikimedia Commons

Parchetul Judecătoriei Suceava a anunțat că procurorii au declanșat o anchetă penală „in rem” pentru zădărnicirea combaterii bolilor și abuz în serviciu în cazul infectărilor cu noul coronavirus de la Spitalul Județean Suceava.

Peste 50 de cadre medicale de la spitalul din Suceava sunt deja infectate cu coronavirus.

”Din conţinutul publicaţiilor on-line a rezultat faptul că anumiţi funcţionari publici din sistemul medical, şi-au exercitat în mod defectuos atribuţiile de serviciu, aducând atingere intereselor legitime ale cetăţenilor, prin aceea că, în contextul pandemiei existente la nivel mondial, au solicitat cadrelor medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou Suceava”, prezenţa, la data de 23.03.2020, la serviciu, a persoanelor testate pozitiv, negativ şi a celor suspecte, rezultând într-o posibilă contaminare, în masă.

În acest context, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, s-a dispus începerea urmăririi penale, in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor sus-menţionate, cauză aflată în urmărire penală proprie, cu sprijinul structurilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, bazată pe o comunicare interinstituţională şi cu respectarea măsurilor sanitar-epidemiologice”, arată Parchetul Judecătoriei Suceava.

Spitlaul din Suceava va fi dezinfectat în 48 de ore, toți medicii vor fi puși în izolare, iar instituția medicală va trata doar cazuri de coronavirus, restul pacienților urmând să fie transferați la alte spitale din regiune.

Situație grea la Suceava: 52 de cadre medicale sunt infectate cu coronavirus

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.