Protestatarul cu piciorul găurit, infectat cu o bacterie agresivă posibil luată din spital

doru oprea facebook
Foto: Doru Oprea Facebook

Doru Oprea, protestatarul cu piciorul găurit de o grenadă folosită de Jandarmerie în timpul protestelor din 10 august, a fost externat de la Spitalul Municipal din București și a descoperit acum că este infectat cu o bacterie numită clostridium.

“Sâmbătă am fost externat de la Municipal și am plecat la Timișoara. În noaptea de sâmbătă spre duminică am început să fac febră, frisoane tot ce trebuie. Duminică am fost la Spitalul V Babeș din Timișoara cu probe pentru analize dar mi s-a spus ca nu e nimeni și să revin dimineață. Azi dimineață am dus probe la Synevo si acum am luat rezultatele: clostridium. Cică e o bacterie cu care trebuie să mă lupt acum”, a povestit tânărul pe Facebook.

Doru Oprea a și publicat buletinul de analize de la Synevo.

Mii de oameni au reacționat la postarea sa, iar mulți au acuzat spitalele din România că îi infectează pe pacienți cu această bacterie.

„Tatăl meu a murit anul trecut în luna iulie datorită unei septicemii induse de infecția cu Clostridium dificile luată din același spital, Municipal, în urma unei banale operații de apendicită”, a scris cineva pe Facebook.

„Vă rog din Suflet să tratați această infecție cu responsabilitate maximă deoarece puteți să muriți. Bunica mea a murit după 3 luni de chin după o operatie la picior la spitalul județean Ploiești. Este foarte agresivă bacteria, se manifesta prin a vărsa tot ce mâncați, faceți moale la toaletă și vă deshidratați rapid”, l-a avertizat altcineva.

„Nu știu dacă am luat-o din spital, eu sâmbătă noaptea am început să mă simt rău, să am frisoane sau febră, duminică la fel. Cauzele, din ce am citit și din ce am vorbit cu medicii, sunt multiple: poate să se declanșeze de la antibiotice luate o perioadă lungă de timp sau poate să fie din spital. Concluzia de unde am luat-o pot să o stabilească autoritățile, eu nu am de unde să știu”, a declarat tânărul în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Digi24.

La protestul din 10 august, Doru Oprea a fost lovit de o grenadă care i-a găurit piciorul. Capacul grenadei i-a ajuns aproape de artera femurală și a fost nevoie de mai multe intervenții chirurgicale pentru a-i reface piciorul.

„Asta au scos din mine la spitalul universitar după operația de azi noapte. Capacul unei grenade. Eram în față cu prietenul meu Dragoș Preda când fără avertisment au început să tragă cu apă și grenade în noi. Am fugit dar am simțit ceva în picior și dacă nu era el să mă ajute nu știu cum ajungeam la salvare. A fost haos. Mulțumesc Dragos pentru tot și le mulțumesc tuturor cadrelor medicale care m-au ajutat și doctorilor care m-au operat. Lângă mine au mai operat o fată, Luiza, ea are ceva răni pe picioare și arsuri. A fost declanșat codul rosu azi noapte pe spitale”, a scris Doru a doua zi după proteste.

Bărbat suspectat că a murit în urma protestelor din 10 august