Doi părinți și-au dus copilul pe vârf de munte în papuci. Familia a fost recuperată de salvamontiști

Foto: Salvamont Câmpulung Muscel

Turiștii români continuă să își pună viața în pericol, atât pe litoral, când intră în mare deși este arborat steagul roșu, cât și la munte, unde pornesc în drumeții dificile fără să fie echipați corespunzător.

Marți, 9 august, Formația Salvamont Câmpulung Muscel a salvat 4 turiști (2 copii și 2 adulți) care au fost surprinși de codul portocaliu de ploi și vijelii pe Vârful Vârtoapele. Aflat în apropiere de Rucăr, Vârful Vârtoapele are o altitudine de 1.435 de metri.

În fotografiile publicate de salvamontiști se vede că unul dintre copii era încălțat în papuci. De asemenea, ei aveau pantaloni scurți și li s-a făcut frig în momentul în care temperaturile au coborât.

Foto: Salvamont Câmpulung Muscel
Foto: Salvamont Câmpulung Muscel

„Acțiune de recuperare a 4 turiști (2 adulți și 2 copii) surprinși de codul portocaliu de ploi și vijelii în Vf Vârtoapele, încheiată cu succes. Copiii au fost stabilizați hipotermic și coborâți pana la mașină veseli și glumind! Grijă mare la echipament și la prognoza meteo!”, au transmis salvamontiștii.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.