De unde a pornit isteria creșterii prețurilor la benzinării. Care e situația astăzi

FOTO: Engin_Akyurt/Pixabay.com
FOTO: Engin_Akyurt/Pixabay.com

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, într-o intervenție la Digi24, că isteria creșterii prețurilor la carburanți a pornit de la o benzinărie MOL din orașul Beiuș, iar autoritățile investighează cauzele care au stat la baza rostogolirii informației care a produs panică.

Ministrul popescu a adăugat, pe pagina sa de Facebook, faptul că există stocuri suficiente de carburant și că nu există niciun argument pentru o eventuală explozie de prețuri.

„Fac un nou apel la calm: nu stați la cozi. Avem suficiente stocuri, deci NU există argumente pentru creșteri nejustificate și explozive ale prețurilor. Să nu ne lăsăm angrenați într-un război hibrid, mai ales în actualul context regional de securitate. Așa cum a anunțat și prim ministrul Nicolae Ciucă instituțiile abilitate vor demara acțiuni ample de control la benzinării pentru că NU VOM PERMITE SPECULA! Să nu intrăm în jocul celor care doresc destabilizarea României!”, a scris Virgil Popescu, pe Facebook.

Proprietarul benzinăriei MOL din Beiuș care a vândut azi litrul de benzină cu 11 lei a declarat pentru ziarul Bihoreanul că a fost nevoit să recurgă la aceste preţuri pe motiv că ar fi cumpărat foarte scump acest lot de combustibil.

„Am cumpărat din depozit carburantul cu 8,6 lei litrul, în condiţiile în care eu până acum la pompă l-am vândut cu 7,6! Mi-au zis că dacă nu-mi convine să nu iau. Şi aşa am o cisternă pe care nu mi-au umplut-o! Mâine va fi şi mai scump, am înţeles că va fi 10 lei litrul”, a declarat miercuri pentru Bihoreanul Daniel Degău, administrator şi unul din patronii Desir Impex.

Potrivit Monitorului Prețurilor, astăzi, la Petrom, benzina standard costă 7,99 lei, iar la OMV e 8,08 lei. La motodină standard, prețul sare de 9 lei la Mol, maxim fiind de 9,12 lei. La Petrom, este 7,99 lei, iar la Lukoil e 7,68 de lei. Prețul la motorină standard la OMV este între 8,23 de lei și 8,31 de lei.

Vă recomandăm și: