Supraviețuire miraculoasă. A căzut 40 de metri cu mașina: „Am văzut cum cad odată cu șoseaua”

davide capello
Foto: Captură YouTube / Wikimedia Commons Salvatore1991

Davide Capello, un fost jucător de fotbal italian, în prezent pompier, a supraviețuit miraculos tragediei de marți, 14 august, din Genova, deși a căzut de la zeci de metri înălțime în momentul în care Podul Morandi s-a prăbușit.

În vârstă de 33 de ani, Davide Capello, fost jucător la Cagliari, se afla pe pod, în mașină, când acesta a căzut în timpul unei furtuni puternice, omorând 39 de oameni, printre care și doi români. Alte 3 persoane sunt date dispărute.

„Am auzit un zgomot sec și am văzut cum drumul se prăbușește și eu cum cad odată cu șoseaua. Aveam impresia că sunt într-un film. Mi-a fost foarte frică, încă nu înțeleg cum de nu am fost zdrobit în mașina mea. Am rămas conștient și am chemat imediat pompierii. Apoi mi-am sunat familia. Mi se pare un miracol”, a povestit Davide Capello pentru „La Repubblica”.

Podul Morandi, parte din Viaductul Polcevera, se afla pe autostrada A10 din Italia. El traversa râul Polcevera și lega districtele Sampierdarena și Cornigliano din Genova. Construit între anii 1963 și 1967, podul a fost inaugurat la 4 septembrie 1967 și a primit numele celui care l-a conceput, inginerul Riccardo Morandi.

Podul avea o lungime totală de 1.102 metri și o înălțime de 45 de metri la nivelul șoselei.

Ieri, în jurul orei locale 11.30, o porțiune de 210 metri din pod s-a prăbușit în timpul unei ploi torențiale. Aproximativ 35 de mașini au căzut de pe pod în momentul prăbușirii.

Inițial, unii martori au spus că podul ar fi fost lovit de fulger, însă premierul Italiei, Giuseppe Conte, a declarat la locul accidentului că se merge pe ipoteza că a cedat structura.

Autoritățile știau că viaductul pe care trec în fiecare an 25 de milioane de vehicule are probleme mari. O analiză făcută în urmă cu nouă ani a arătat că ar fi mai ieftin dacă l-ar demola și ar construi altul nou, însă s-a preferat varianta reparațiilor din cauza unor posibile probleme de trafic.

Foto: Captură YouTube / Wikimedia Commons Salvatore1991

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.