Doi români au murit în tragedia din Italia

FOTO: Captură video
FOTO: Captură video

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că doi români și-au pierdut viața în tragedia de lângă Genova, în Italia.

„În urma demersurilor echipei consulare mobile aflată la fața locului, un alt cetățean român, cu dublă cetățenie, a fost identificat printre persoanele decedate”, precizează MAE, care inițial anunțase că doar un român se află printre cele 39 de victime.

În momentul prăbușirii pe viaduct se aflau 35 de vehicule. După ce unul dintre pilonii de susținere a cedat, o porțiune de 100 de metri din ambele sensuri s-a prăbușit. Podul era vechi de 51 de ani și se făceau lucrări de consolidare.

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a declarat la locul accidentului că se merge pe ipoteza că a cedat structura.

Autoritățile știau că viaductul pe care trec în fiecare an 25 de milioane de vehicule are probleme mari. O analiză făcută în urmă cu nouă ani a arătat că ar fi mai ieftin dacă l-ar demola și ar construi altul nou, însă s-a preferat varianta reparațiilor din cauza unor posibile probleme de trafic.

„Costurile reparațiilor se apropiau de costurile de reconstrucție pentru acest pod. Când ai o mașină foarte veche, o schimbi, nu continui să o repari”, a declarat expertul în construcții Antonio Brencich, pentru presa din Italia.

Presa italiană scrie că autoritățile au ținut deschis viaductul cu toate riscurile pentru că făcea parte dintr-o rută vitală pentru economie și nu erau bani pentru construcția altui pod.

„A fost ca un film. Am auzit un zgomot mare și nu știam dacă era al prăbușirii sau al unor tunete. Când am realizat ce se întâmplă, am început să țip. Nu puteam să cred că se întâmplă în realitate. Sunt șocat, suntem toți șocați”, a declarat martorul Di Giorgio pentru televiziunea Euronews.

Peste 400 de pompieri profesioniști au participat la căutarea victimelor.

https://www.youtube.com/watch?v=lwjYLNrtSjs

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.