David Popovici, campion european și la proba de 200 de metri liber

David Popovici. Foto: FRNPM / Facebook

Înotătorul român David Popovici, în vârstă de 17 ani, a câștigat medalia de aur la proba de 200 de metri din cadrul Campionatului European de Natație de la Roma.

El a terminat cursa cu timpul 1:42:97 (nou record mondial de juniori). Sportivul clasat pe locul al doilea a fost cu mai bine de două secunde în urma sa.

David Popovici cucerise deja o medalie de aur la Campionatul European de Natație de la Roma. În urmă cu două zile, pe 13 august, sportivul antrenat de Adrian Rădulescu a terminat primul proba de 100 de metri liber și a stabilit și un nou record mondial.

Popovici a înotat în 46,86 de secunde, fiind mai rapid decât brazilianul Cesar Cielo Filho, care stabilise un record în aceasta probă la data de 30 iulie 2009 (46,91 secunde).

Tot în acest an, David Popovici a obținut două titluri mondiale la Campionatul Mondial de Înot de la Budapesta, în probele de 100 și de 200 de metri liber.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.