Cutermur puternic în România în această noapte

cutremur în românia zona vrancea

Cutremur în România. Un seism cu magnitudinea de 5,8 s-a produs astăzi în România, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, la o adâncime de 151 de kilometri, anunță Institutul Național pentru Fizica Pământului.

Inițial, seismologii au anunțat că seismul a avut o magnitudine de 5,7 și că s-a produs la o adâncime de 200 de kilometri.

Seismul s-a produs la ora 3:38.

Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de VI grad(e) Mercalli.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu (17km), Covasna (33km), Întorsura Buzăului (37km), Târgu Secuiesc(48km), Vălenii de Munte(53km).

Cutremurul a fost simțit la București, Brașov, Caracal, Brăila, Ploiești, Pitești, Moreni, Iași, Târgu Jiu, Piatra Olt, Craiova, Bârlad, Călărași, Buzău, Slatina, Constanța, Galați, Drobeta Turnu Severin.

De asemenea, seismul a fost simțit și la Chișinău, precum și în Bulgaria și Ucraina.

Din mărturiile mai multor oameni, seismul a fost unul destul de lung.

Cutremur în România în această noapte

„Si in Iasi, dar nu mi s-a parut scurt, se zgaltaiau geamurile, si am stat atenta cateva secunde sa vad ce se intampla si apoi am coborat din pat (stau la casa). La bloc cred ca s-a simtit tare”, ne-a transmis o citioare.

„Simtit bine la Braila, si a tinut ceva, nu a fost scurt”, a scris și Savin Cristian pe grupul de Facebook “Cutremur în România”.

“S-a simțit și în Ploiești destul de tare” – Florin Șerbănescu

„S-a simțit tare în Bucureșt” – Christian Bianchi

Cutremur în România

Acesta este cel mai puternic seism din România din ultimii 14 ani, după cel de 6 grade care a avut loc pe 27 octombrie 2004. Seismul din 2004 nu a produs pagube.

Un alt cutremur puternic, de 5,7 grade, a avut loc pe 22 noiembrie 2014. Mai multe ziduri și șosele au crăpat în Galați și Tulcea. Alimentarea cu electricitate a fost întreruptă în zona epicentrală. O persoană a fost rănită în Tulcea, 8 în Galați, iar 5 persoane vârstnice hipertensive din Brăila au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza atacurilor de panică

Citiți și: Cutremur puternic în Grecia, într-o insulă foarte îndrăgită de români

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.