Cum vor fi relaxate restricțiile în Olanda. Premierul Mark Rutte: ”Mai bine să avem grijă acum decât să regretăm mai târziu”

Foto: Pixabay

Olanda, țară unde au murit deja peste 4.000 de oameni din cauza epidemiei coronavirus, iar peste 34.000 de cetățeni au fost infectați cu acesta, va începe o relaxare treptată a măsurilor de carantină.

Guvernul olandez a anunțat că elevii din clasele primare se vor întoarce la școală, în sistem part-time, începând cu 11 mai.

Elevii vor petrece mai puțin timp la școală, urmând ca restul orelor să le facă de acasă, prin ”învățământul la distanță”, a spus premierul Mark Rutte.

Începând cu 29 aprilie, copiii vor putea face din nou mișcare în aer liber, dar sub supraveghere, însă competițiile sportive rămân interzise.

Tinerii cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani vor putea face exerciții fizice în aer liber, dar doar sub supraveghere și păstrând o distanță de 1,5 metri unul de celălalt.

Evenimentele sportive de amploare și festivalurile, interzise până la 1 septembrie în Olanda

Barurile, restaurantele, sălile de forță, muzeele și teatrele vor rămâne închise până în 19 mai, cel puțin. Evenimente majore, precum meciurile de fotbal sau festivalurile, sunt interzise în Olanda până în 1 septembrie.

”Mai bine să avem grijă acum decât să regretăm mai târziu”, a spus premierul Rutte, citat de Euronews.

Școlile generale din Olanda vor fi deschise, cel mai probabil, în 2 iunie.

Olanda a închis școlile și afacerile la mijlocul lunii martie, însă guvernul nu a adoptat legi care să îi țină pe oameni acasă, cum au făcut alte țări europene, printre care și România, ci doar a încurajat distanțarea socială și munca de acasă.