Cum va fi vremea de Paște

Foto: Couleur / pixabay.com
Foto: Couleur / pixabay.com

Meteorologii anunță că vremea de Paște va fi deosebit de caldă și predominant frumoasă în cea mai mare parte a țării. Însă, vor exisa și episoade de instabilitate atmosferică în anumite zone, potrivit meteorologilor Administrației Naționale de Meteorologie.

Potrivit specialistului, sâmbătă, vremea se va încălzi uşor în majoritatea regiunilor, dar va fi, în general, instabilă.

„Temporar, vor fi înnorări accentuate şi se vor semnala averse, descărcări electrice în jumătatea nordică a ţării şi local în restul zonelor. Ploile vor avea caracter torenţial, izolat se vor înregistra cantităţi de apă însemnate şi vor fi condiţii de grindină.

Vântul va avea intensificări temporare în sud-vestul, sudul şi sud-estul teritoriului, precum şi la munte, dar în special asociate fenomenelor de instabilitate atmosferică.

Maximele se vor încadra, la scara întregii ţări, între 14 şi 23 de grade. Începând din orele serii, cerul se va degaja treptat în cea mai mare parte a teritoriului, iar ploi de scurtă durată vor mai fi posibile doar pe arii restrânse în centru, nord şi nord-est, iar în primele ore şi în sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat”, a declarat Catrina pentru agerpres.ro.

În noaptea de Înviere vor fi înnorări temporare în centru, nord-est și în partea de su-est a țării. În nordul Dobrogei exista posibilitatea unor ploi de scurtă durată.

În prima zi de Paște vremea va fi caldă și predominant frumoasă. Meteorologii spun că cerul va fi variabil și izolat sunt posibile ploi slabe și trecătoare în nord și în centru. Temperaturile vor fi cuprinse între 17 și 26 de grade Celsius.

În a doua zi de Paște vremea va fi deosebit de caldă în majoritatea zonelor, dar în general instabilă. Temporar vor fi înnorări accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În nordul și centrul țării, în zonele de deal și munte, în a doua parte a zilei ploile ar putea avea caracter torențial. Temperaturile se vor încadra între 16 și 17 grade pe Litoral, iar în Muntenia și în sudul Moldovei se așteaptă maxime de 27 de grade Celsius.