Cum va fi vremea de Crăciun. Se așteaptă temperaturi ca de Paște

Cum va fi vremea de Crăciun FOTO: Joshua_seajw92/Pixabay.com
Cum va fi vremea de Crăciun FOTO: Joshua_seajw92/Pixabay.com

Cei care se întreabă cum va fi vremea de Crăciun trebuie să știe că vor avea parte de o supriză. Dacă așteptați zăpadă, veștile nu sunt prea bune. Potrivit meteorologilor, temperaturilor vor crește constant în perioada următoare.

Cum va fi vremea de Crăciun? Meteorologii spun că trebuie să ne așteptăm la temperaturi pozitive, iar în unele regiuni din țară ne vom simți mai degrabă ca de Paște. Începând de astăzi, vineri, vremea intră într-un proces de încălzire.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 grade Celsius în estul Transilvaniei și 8 grade în zonele de deal din sud și din est. Va ninge viscolit doar la munte. Fulgii vor apărea în centrul și nordul țării, iar în vest ar putea apărea căderi de ploaie și lapoviță.

Cum va fi vremea de Crăciun. Unde va ploua

În weekend, vor apărea precipitații în zonele de dincolo de munții Carpați. În ziua Ajunului, ar putea să plouă și în sud-estul țării. Din fericire pentru cei care merg la munte, aici ar putea să continuă să ningă, însă vântul va sufla cu putere.

În prima zi de Crăciun, vremea va deveni frumoasă. Potrivit meteorologilor, va fi ca o zi frumoasă de toamnă, cu temperaturi maxime de până la 15 grade Celsius. În București, de Crăciun, se vor înregistra, la amiază, și 12 grade Celsius. E posibil să cadă lapoviță sau ninsoare slabă doar în primele ore ale nopții de sâmbătă.

Cum va fi vremea de Crăciun în regiunile țării

În Transilvania, temperaturile medii vor fi între 2 și 6 în timpul zilei, iar noaptea va fi mai rece. În Maramureș, vor fi, între 25 și 29 decembrie, vor fi medii cuprinse între 3 și 7 grade Celsius ziua și între -3 și 0 grade noaptea.

În Banat, între 25 și 29 decembrie se anunță o creștere a temperaturilor. Se vor înregistra medii între 4 și 9 grade Celsius în timpul zilei și de la -2 la 2 grade noaptea. În Moldova, după 25 decembrie vor fi temperaturi medii cuprinse între 2 și 8 grade Celsius. Sunt slabe șanse să ningă.

În Dobrogea, de pe 25 decembrie vor crește temperaturile, iar maximele vor fi cuprinse între 4 și 8 grade Celsius, iar minimele între -2 și 2 grade.

În Muntenia, după 25 decembrie se estimează o încălzirea ușoară, cu temperaturi medii între 4 și 8 grade, iar noaptea între -5 și -1. În Crișana vor fi medii între 4 și 8 grade Celsius ziua și între -2 și 2 grade noaptea.

În Oltenia, de pe 25 decembrie ar putea fi temperaturi medii cuprinse între 4 și 9 grade în timpul zilei și -4 și 1 grad noaptea.

FOTO: Joshua_seajw92/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.