Cum ar putea reveni elevii la școală. O parte ar putea termina anul școlar online

FOTO: coyot/Pixabay.com
FOTO: coyot/Pixabay.com

În acest moment sunt studiate mai multe scenarii prin care elevii să se întoarcă la școală. Potrivit unui document transmis de Inspectoratul General Școlar al Municipiului București către Ministerul Educației, citat de digi24.ro, în primă fază ar putea veni la școală elevii de la clasele a VIII-a și a XII-a, care urmează să susțină examenele în această vară.

În schimb, potrivit propunerilor făcute de directorii din școlile bucureștene, elevii din clasele I-IV ar putea încheia anul școlar online. Elevii din celelate clase de la gimnaziu și liceu s-au putea întoarce la școală din iunie. Condițiile ar urma să fie speciale. Printre altele, ar urma să fie clase formate din cel mult 15 elevi, astfel încât să fie respectate regulile de distanțare fizică. De asemenea, elevii ar putea avea orare noi, iar în pauzele în care se trece de la un schimb la altul să se facă dezinfectare.

O altă propunere făcută de directorii școlilor este ca Bacalaureatul și Evaluarea Națională să aibă loc în iulie, cu cel mult 10 elevi în clase. Oficial, anul școlar 2019 – 2020 ar urma să se încheie pe 12 iunie, dar ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că se ia în considerare amânarea cu o săptămână a acestei date.

„Trebuie să ne gândim întâi de toate la siguranța și sănătatea copiilor noștri când vom lua decizia revenirii la școală, trebuie să luăm și măsurile ca toți copiii să fie în siguranță. Această redeschidere a cursurilor trebuie să fie prudentă, controlată și treptată, în condiții de maximă siguranță”, a declarat, săptămâna trecută, ministrul Educației, Monica Anisie.

Deocamdată, toate aceste propuneri sunt în discuție și nu a fost anunțată nicio decizie finală nici în ceea ce privește modul în care se reveni la ore și nici data de la care vor reîncepe școala, cel puțin o parte din elevi.

FOTO: coyot/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.